Luís Salom (KTM) es va imposar ahir al Gran Premi de la República Txeca de Moto3, al circuit de Brno, per davant del gironí Maverick Viñales (KTM) i l'alemany Jonas Folger (Kalex KTM), tot i tenir molèsties al peu.

Salom, líder del Mundial i cinquè en els entrenaments oficials de dissabte arrossega des de la setmana passada una fractura en el seu taló esquerre que es va produir en un accident al Gran Premi d'Indianapolis fa una setmana. Precisament per això, avui, el líder del campionat viatjarà a Palma, on li realitzaran unes proves i decidirà si s'opera o no, cosa que ell no desitja. En qualsevol cas, s'operi o no, ja té decidit que viatjarà a Anglaterra per córrer el proper cap de setmana a Silverstone.

Amb el segon lloc d'ahir a la República Txeca, Maverick Viñales continua sent el més regular, el més constant del Mundial de Moto3. I és que el pilot de Roses és l'únic del campionat que ha estat capaç fins ara d'acabar les deu curses disputades entre els tres primers classificats, i per tant, pujar sempre al podi (2 primers llocs, 4 cops segon, i 4 vegades tercer). La propera oportunitat per seguir sumant, i intentar escurçar distàncies amb el líder del Mundial, la setmana vinent al Regne Unit, al circuit de Silverstone, on assegura que "caldrà treure el màxim de la moto, i jo també hauré de donar-ho tot per sumar".

A la tercera i la quarta plaça es van classificar Alex Rins, que arribava a Brno després de guanyar a Alemanya i Indianapolis i dissabte va fer la pole, i Alex Márquez després d'una última volta espectacular a la qual els sis primers, inclòs el francès Alexis Masbou, sisè, van arribar amb opcions de pujar al més alt del podi. Lluís Salom suma 208 punts en la classificació per 194 de Maverick Viñales, 180 d'Alex Rins, 110 de Jonas Folger i 101 d'Alex Márquez, mentre que Efrén Vázquez (Mahindra), ahir onzè, ocupa la tretzena posició amb 46 punts.

Per la seva banda, el pilot de Llançà, Isaac Viñales, i cosí de Maverick, no va poder finalitzar ni tan sols la primera volta a Brno per uns problemes mecànics a la seva Honda. D'aquesta manera, marxa de Brno situat a la setzena posició del Mundial amb 26 punts.