Un dia històric. Així es plantejava la ciutat i el club la el debut a Segona Divisió B, la categoria de bronze del futbol estatal. L'afició olotina no va fallar i 1.500 espectadors van omplir les grades del Municipal per ajudar el seu equip a superar l'Espanyol B. El filial blanc-i-blau és la primera víctima de Segona B en caure en el parany de les grans dimensions del camp de la Garrotxa, on l'any passat van sortir derrotats gairebé tots els equips de Tercera.

En el partit d'ahir Olot i Espa?nyol van plantejar un futbol ofensiu, però les ocasions de gol no van existir. Tampoc va haver-hi un dominador clar. Els homes d'Eduardo Vílchez, que ahir no va poder veure el partit des de la banqueta per un problema amb la fitxa federativa, van sortir endollats al partit, però el domini inicial va ser per als visitants. Els garrotxins van treure's la son de les orelles a temps i van estirar les línies. El perill, però, no arribava.

El partit es va convertir en una sèrie d'atacs alternats i qui es va trobar amb el gol va ser l'Olot, la primera diana a Segona B. L'honor el va tenir Coro, fitxat aquest estiu de l'Hospitalet. La diana va arribar fruit d'una falta a la frontal de l'àrea, que va picar eficaçment Carlos i va empalmar Coro cap al fons de la porteria. Un xut històric que va posar dempeus la parròquia local. Fins al descans, els dos porters van passar desapercebuts i els dos equips van marxar al vestidor amb el 1-0 al marcador.

La segona part va començar sense canvis i amb la mateixa tònica de partit. Els atacs eren alternats, però sense creació al mig del camp. Al minut 52, Hostench va salvar una pilota en una acció providencial, quan Aleix ja havia estat superat. El porter titular ahir per l'Olot va ser Aleix Prunés, mentre que el porter habitual la temporada passada, Òscar Fornés, va veure l'enfrontament des de la banqueta.

Ja en el temps afegit, Carlos va poder fer el segon gol de la tarda, però la pilota va sortir fregant el pal. L'Espanyol, per la seva banda, va ser incapaç de fer l'empat i va tornar cap a Barcelona sense cap punt. D'aquesta manera, l'Olot va viure el debut somiat a Segona Divisió B, amb una victòria a casa que dóna els tres primers punts als garrotxins. L'objectiu inicial de l'equip és la permanència i aspira a més a fer del Municipal un fortí, tal com va succeir la temporada passada.

El nou davanter és al caure

A banda de valorar el bon resultat del partit, el vicepresident esportiu Dionís Cros va dir que avui l'Olot espera tancar el fitxatge d'un davanter, que seria presentat al llarg de la setmana. Segons Cros, "és un jugador d'aquí prop" i que també havia jugat a Montilivi. Un dels noms que sona amb més força és Arnal Conde, que després de l'experiència a Xipre va estar provant el juliol amb el Valetta de Malta.