Maverick Viñales arrencarà avui (14.30 h, Telecinco) des de la segona posició de la graella de sortida del Gran Premi de la República Txeca al circuit de Brno, després d'aconseguir ahir el segon millor temps de la sessió de qualificació, superat només per Álex Rins. D'aquesta manera, el pilot gironí segueix amb la regularitat d'aquesta temporada, que de moment, i després del tercer lloc d'Indianapolis la setmana passada, ja l'han dut nou vegades al podi en nou curses disputades. Mack es va situar primer a l'inici de la tanda oficial seguit per Rins, que això sí, aviat el va superar. Maverick va millorar el seu temps en el seu setè gir, però, no va poder desbancar Rins de la posició que minuts abans aquest li havia tret.

El líder del campionat, Luis Salom, que té un trencament en el seu taló esquerre a causa de l'accident que va tenir en els entrenaments del Gran Premi d'Indianapolis, es va haver de conformar amb el cinquè lloc, i per tant, avui haurà de remuntar si no vol que Maverick Viñales, el seu màxim perseguidor, li torni a retallar punts al capdavant de la classificació, o fins i tot, en funció dels resultats, el superi (ara mateix la diferència entre ambdós és de nou punts).

Per la seva part, Álex Rins ve d'imposar-se en les dues últimes curses, Alemanya i Indianapolis, on també va ser el més ràpid en els entrenaments oficials. A més, a l'abril va fer la pole a Austin (Texas), on va aconseguir el triomf. Sempre que ha partit des de la primera plaça de la graella, ha guanyat, excepte en el GP d'Espanya, que no va acabar.

En la categoria reina, el britànic Cal Crutchlow (Yamaha) va obtenir una pole rècord després de fer la volta més ràpida a Brno amb 1:55.527 rebaixant 250 milèsimes, quedant per davant d'Álvaro Bautista, Marc Márquez, Dani Pedrosa, Jorge Lorenzo, Bradley Smith i Valentino Rossi que es van classificar per aquest ordre després de Crutchlow. Aquesta és la segona pole que Crutchlow aconsegueix en la seva carrera esportiva després de l'aconseguida al juny al GP d'Holanda. Per la seva banda, Bautista va obtenir amb la segona plaça el seu millor resultat de 2013 en uns entrenaments oficials.

En Moto 2, el japonès Takaaki Nakagami va treure en l'últim minut dels entrenaments classificatoris la pole position a Pol Espargaró. Quan el català semblava tenir el millor temps assegurat, Nakagami va fer una magnífica última volta amb un temps de 2:02.202 per batre el català que en el seu catorzè gir havia aconseguit 2:02.599. El mateix registre de Tito Rabat (Kalex), que ve de pujar al més alt del podi en l'últim gran premi, a Indianapolis, als Estats Units, i que ahir a la pista de Brno va ser tercer. D'aquesta manera, Espargaró té una magnífica ocasió per retallar més punts al Mundial amb el líder, Scott Redding, que arrencarà des del tretzè lloc.