Plat fort només començar. La lliga de Tercera Divisió s'estrena amb el derbi gironí, aquest diumenge a Vilatenim (19 h). Figueres i Palamós es veuran les cares en el primer partit de la temporada, un duel "atractiu i amb molt al·licients", tal i com reconeixen els tècnics dels dos equips, Xavi Punsí (Figueres) i Jordi Guerrero (Palamós). Figuerencs i palamosins arriben "amb moltes ganes i amb molta il·lusió" per a l'estrena d'una nova temporada en la qual no s'han volgut posar sostre.

El tècnic de la Unió, el debutant Xavi Punsí, assegurava ahir que la pretemporada ha anat "molt bé, tant en el tema físic com en la manera de jugar". L'objectiu dels blanc-i-blaus, que l'any passat van quedar cinquens a només sis punts del play-off, passa per "intentar assolir la permanència quan abans millor" per poder marcar-se altres objectius més endavant. La filosofia de l'equip serà la d'anar "dia a dia, partit a partit" en una lliga que es presenta "molt competitiva". "Per posar un exemple, l'Ascó, que acaba de pujar, té equip per arribar a la promoció", va il·lustrar ahir a la tarda.

Per la seva banda Jordi Guerrero, entrenador del degà, reconeix que la pretemporada, que ha estat "exigent", els hi ha anat bé "sobretot per treballar en defensa". Debutant a la categoria, vol aconseguir "la salvació al més aviat possible i, sobretot, no patir" per poder acabar "a dalt". "Estic molt content perquè arribem com volíem arribar" assegura. Diumenge comença l'hora de la veritat.