Té 31 anys i en fa quatre i mig que va arribar a Barcelona per fer l'especialitat de medicina per a l'esport. Nascut a Colòmbia, Peña va ser l'any passat el metge del Vila-real, un dels rivals del Girona en la lluita per l'ascens, i que finalment el va acabar assolint.

Per què no ha seguit a Vila-real i com arriba a Girona?

A Vila-real hi vaig viure un any molt bo, celebrant l'ascens, però per temes extraesportius no hi vaig continuar. Al Girona hi arribo via la Clínica Onyar, que és qui contacta amb mi. No m'ho vaig pensar. L'experiència de la temporada passada en el futbol va ser molt grata.

Pensa introduir molts canvis en la manera de fer dels serveis mèdics del club?

Començarem de zero, però tot just vaig arribar a Girona dimecres, i les coses les haurem d'anar introduït poc a poc. El més important és que la Clínica ens ofereix un equip multidisciplinar de fisios, traumatòlegs i d'altres especialistes que jo coordinaré amb la intenció que l'equip vagi bé i funcioni.

Ara el Girona té a la infermeria jugadors com Jandro, Moisés Hurtado i Chus Herrero. Sap com esta evolucionant de les seves lesions?

És molt aviat per a mi per saber-ho, tots aquests casos encara s'han de revisar. Tots estaran pendents d'evolució.

Cada vegada els clubs tenen més cura dels serveis mèdics i els professionalitzen.

Sí, és molt normal. Pensi que nosaltres sovint fem una feina que no es veu, que és la de la prevenció, i la fem a partir de temes com la nutrició i d'altres. No només diagnostiquem, sinó que ajudem a prevenir, i això és molt important perquè som una peça més dins l'equip per fer que tot funcioni.

Com va viure des de Vila-real la cursa per l'ascens?

El Girona va ser un rival duríssim! El Vila-real era el perseguidor i cada setmana estàvem pendents del resultat. Al final vam remuntar. Tant de bo el Girona repeteixi aquell gran any!