El tècnic del Girona, Ricardo Rodríguez, està pletòric. Ell, i el seu equip, que ahir va esvair tots els dubtes de la pretemporada vencent per un contundent 0-3 al camp de l'Eibar. Si bé és cert que els tres van ser de penal, el Girona 2013-2014 ja suma sis punts en dues jornades i encara no ha encaixat cap gol. Quatre gols a favor i la porteria a zero són un balanç gairebé immillorable per encetar la sisena temporada consecutiva del club a Segona Divisió A i, de retruc, demostrar que encara que faltin peces per completar l'equip al davant, els jugadors disponibles mentrestant responen a la perfecció. Tres gols de penal marcats per tres jugadors diferents. Un símptoma més de l'esperit col·lectiu dels homes de Ricardo.

Visiblement satisfet, el tècnic va comparèixer davant els micròfons un cop finalitzat el partit amb una primera idea: que l'àrbitre havia encertat en les tres penes màximes. "Els penals han estat clars. Eren tres ocasions molt clares en què ells ens han hagut de fer falta per evitar el gol", va respondre un Ricardo "content per la victòria", la segona en dues jornades. "L'equip ha estat molt sòlid", va destacar. "Durant el primer temps hem estat molt seriosos defensivament, i en el segon a partir del penal i l'expulsió ha anat tot de cara. Hem tret una victòria molt important, sumem sis punts i seguim amb la porteria a zero". "Va tot molt bé", va celebrar.

Respecte el rival d'ahir, l'Eibar, Ricardo va assegurar que es tracta d'un conjunt contra el que "no és fàcil" jugar-hi, per la "intensitat i el seu joc directe", que els van comportat "moltes dificultats" al llarg de la primera hora de joc. El futbol de toc que caracteritza el Girona no va poder desplegar-se en un terreny de joc més petit i estret que el de Montilivi. "Ens ha costat tenir la pilota, era complicat trenar les jugades, fins que ha aribat el penal i l'expulsió". Dues circumstàncies que "ens han facilitat molt la feina", i, a partir d'aquí, "l'equip ha pogut jugar millor i acabar sumant els tres punts".

Per a Ricardo, la clau de la victòria en un camp "molt complicat" passava per "tenir molta efectivitat". Aquesta era la seva previsió abans que l'àrbitre xiulés l'inici del partit, tal i com va confessar ahir a la sala de premsa. Tot i que les tres dianes van ser des dels onze metres, "eren tres ocasions que podrien haver acabat perfectament en gol". Va recordar que "mentre hem jugat amb onze ens ha costat molt tirar el partit endavant. No ens deixaven treure els contraatacs i ens costava jugar". Tot i això, el Girona "ha atacat i defensat molt bé", i tampoc és que "haguem tingut excessius problemes al darrere. L'equip ha estat molt segur".

Respecte un dels tres golejadors de la tarda i, de moment, l'únic davanter centre de l'equip, l'entrenador asturià va destacar de Chando Torres la seva capacitat "per guanyar l'esquena dels rivals" i com de "determinant" havia estat "al primer penal". A banda del seu gol de pena màxima, el tècnic va voler recordar que "ja havia dit que marcaria gols i avui ha estat fonamental". Una actuació "molt positiva", i més després de "tot el debat que s'havia creat a la ciutat al voltant de la figura del davanter i les possibilitats d'incorporar-se un altre". El míster va reconèixer que el mallorquí, fitxat aquest estiu de l'AEK Larnaka xipriota, havia estat "valent a l'hora de picar el penal", i que el seu treball fins a dia d'avui ha estat "molt bo". Amb tot, no es va estar de dir que falta acabar de completar la plantilla "per tenir més alternatives", sobretot de cara a porteria. El club té fins el dilluns 2 de setembre per incorporar les peces que falten perquè l'engranatge funcioni millor del que ho fa fins el moment.

Malgrat el 0-3 final, el tècnic blanc-i-vermell va reconèixer que "hem de millorar algunes coses". Alhora va voler "felicitar l'Eibar", convençut que Ipurua serà un dels camps "més complicats", un estadi on serà molt difícil per als altres equips treure punts d'aquí". Ricardo va acabar la seva compareixença tornant a felicitar l'equip pels sis punts, insistint que "tot i que falten coses per millorar" està "molt content i feliç" per haver firmat "un inici amb el que tots teníem esperança". Al final, va deixar clar que el vestidor segueix com l'any passat: "Hi ha un grup humà espectacular i aquesta serà la nostra força per la resta de la temporada".