A Álvaro Bultó, un "enamorat de l'esport, de la vida i de les sensacions", com ell mateix es definia, la mort l'ha atrapat avui als Alps suïssos quan practicava una de les seves especialitats preferides, el "wingfly", o salt al buit amb un vestit d'ales.

Sempre amb fam de nous reptes, Bultó es va iniciar en la tradició "motard" de la família -el seu pare Francisco Bultó, va ser fundador de les firmes Bultaco i Montesa- per després passar als esports extrems, i els últims anys s'havia dedicat al paracaigudisme, especialitat en la qual acumulava més de 3.000 salts.

Bultó era "arriscat" i li agradava "estirar els límits", així ho va dir a Efe el 2007, quan va formar part al costat de Toni López i Santi Corrella de l'equip d'espanyols que, per primera vegada en la història, va sobrevolar l'Antàrtida, a temperatures de 60 graus sota zero, amb vestits d'ales per disminuir la velocitat de la caiguda.

Experiències d'aquest tipus il·lustren el caràcter de qui es considerava "perfeccionista" i volia fer la seva feina "tan bé com es pugui", com va explicar durant la preparació del seu salts de trampolí en el programa "Splash", una de les seves últimes intervencions televisives.

Amb els seus companys Corella i López va formar el "Proyecto Alas", que va batre el 2009 el rècord mundial de vol humà en caiguda lliure a la platja de Las Canteras de Las Palmas de Gran Canaria; van aconseguir un vol de 6.42 minuts, 40 segons per damunt de l'anterior marca, que ells mateix van establir el 2005 en l'Estret de Gibraltar.

La televisió va ser també un mitjà en el qual l'aventurer català, nascut a Barcelona l'11 de juny de 1962, va ser pioner, amb espais a TVE com "Frontera límite" (1995), on va protagonitzar aventures com salts en caiguda lliure, submarinisme al costat de taurons i rutes en 4x4.

Oncle del també expilot Sete Gibernau, subcampió mundial de Moto GP dues vegades, i habitual de les revistes del cor, a Álvaro Bultó se'l va relacionar amb la Infanta Cristina, i al desembre de 1992 la revista Hola va publicar un reportatge en el qual apareixien esquiant a Baqueira Beret amb un grup d'amics.

També se li va relacionar sentimentalment, entre d'altres, amb l'exmiss Espanya Raquel Revuelta, la presentadora de televisió Ivonne Reyes o l'actriu i presentadora Paloma Lago.

Fill de l'aristòcrata Inés Sagnier, mai no havia passat per l'altar, encara que en diverses entrevistes va confessar que algun dia li hauria agradat ser pare.

Entre d'altres aventures, l'any passat, Bultó va fer les maletes i va marxar a Groenlàndia per escalar la paret de gel més alta del món i llançar-se al buit amb el seu vestit d'ales.

No li va importar mai la seva edat, per al barceloní el més important era "cuidar la ment, ser optimista i no perdre l'entusiasme".

Res no semblava resistir-se-li. Així, va participar com a pilot de motos en el Ral·li Dakar, el Camel Trophy i en diversos campionats de motocròs, he va fer motocròs, trial-esquí, vols en avions ultralleugers, carreres de trineus tirats per gossos o banys entre taurons.

Era feliç, així ho va confessar moltes vegades. "Dono gràcies a Déu cada dia quan m'aixeco per la vida que he tingut i que he portat", va declarar en una entrevista l'any passat a l'escriptora i periodista Marta Robles.