La pretemporada per a l'Uni Girona començarà el 6 de setembre, però al llarg d'aquest mes d'agost la direcció esportiva del club de Fontajau s'ha encarregat de construir una plantilla que, malgrat la rebaixa de pressupost, pugui erigir-se com una de les més potents de la categoria, per darrere el Rivas Ecópolis madrileny i el Perfumerías Avenida de Salamanca. Després de les renovacions d'Anna Carbó, Noemí Jordana i Jael Freixenet, el club està polint els últims detalls de les negociacions per incorporar la nord-ameircana Charde Houston, que tant pot actuar d'aler com d'aler pivot.

Jugadora polivalent, Houston va néixer a Califòrnia l'any 1986 i mesura 1'85 metres. Formada a la Universitat de Connecticut, va debutar a la WNBA de la mà dels Minnesota Lynx, on hi ha jugat entre els estius del 2008 i el 2012, quan va anar a parar als Phoenix Mercury. Al llarg de les diferents temporades regulars que ha jugat a Europa, Houston ha passat per les lligues d'Israel, República Txeca, França i Eslovàquia, i ha disputat l'Eurolliga. El seu millor registre anotador al campionat continental va assolir-lo la temporada 2010-2011, amb una mitjana de 15,6 punts per partit. Llavors militava al Dobri Anjeli Kosice eslovac.

Per altra banda, Anna Caula està esperant el no definitiu d'Allison Feaster. La veterana inicialment havia acceptat una rebaixa de sou, però la seva activitat com a representant i scouter de joves jugadores podrien impedir-li que se seguís dedicant al bàsquet professional. Als 37 anys, està a punt de fer el pas definitiu a la retirada.

Pendents de la decisió final de Feaster, la direcció de l'Uni incorporarà una o dues nord-americanes més. Si Feaster continua, cosa altament improbable, el club de Fontajau només contractarà una jugadora interior. Si no segueix i decideix retirar-se, Anna Caula demanarà el fitxatge, també, d'una exterior. D'aquesta manera, la plantilla quedaria configurada per les tres renovades (Carbó, Jordana i Freixenet), Charde Houston (si acaba fitxant), dues nord-americanes més, i cinc jugadores del filial: Èlia Ros, Iho López, Pilar Comellas, Silvia Diao i Carla Jou.