L'entrenador del Barcelona, Gerardo 'Tata' Martino, ha assegurat, en la vigília de l'anada de la Supercopa d'Espanya, que el seu equip sortirà al Calderón "a totes. Com fa sempre", però que haurà de "ser intel·ligent", ja que "és una final que dura 180 minuts".

"Cal jugar sabent que no se'n va tot en el primer partit, sinó que després hi ha una revenja que es juga la setmana que ve al Camp Nou", ha apuntat.

El tècnic del conjunt blaugrana creu que la final de la Supercopa d'Espanya davant l'Atlètic de Madrid serà "una prova duríssima" per calibrar el veritable nivell del nou Barça.

"L'Atlètic és un equip molt sòlid, que et porta al seu joc, que el sosté durant noranta minuts, és summament vertical i li agrada també jugar molt de segona pilota. A més, és un equip que guanya molt", ha destacat del rival, al qual veu "molt capaç de lluitar per la Lliga d'igual a igual" amb el Barcelona i el Reial Madrid.

També s'ha desfet en elogis cap al seu compatriota Diego Pablo Simeone, entrenador del conjunt blanc-i-vermell: "Ha aconseguit èxits molt importants en poc temps, primer a l'Argentina i ara amb l'Atlètic. La seva carrera com a tècnic és com una continuació de la seva carrera com a futbolista".

Preguntat per si el Barça és favorit per aconseguir la Supercopa, Martino ha reconegut que és "molt difícil" que el conjunt blaugrana no ho sigui en totes les competicions que disputa, encara que això no garanteix res, al contrari, "l'exigència és més gran", ha matisat.

Després del 7-0 al Llevant en l'estrena de la lliga, a l'equip li han plogut tota mena d'elogis, però el 'Tata' ha restat importància a aquest fet. "Els elogis i les crítiques, gràcies a Déu, no modifiquen la meva manera de viure, encara que prefereixi més els primers".

Respecte al fet que el Barça hagi recuperat la pressió, Martino ha recordat que només s'ha disputat una jornada de Lliga, i que "caldrà esperar deu o dotze dates per saber si l'equip ha incorporat definitivament aquest tret en el seu joc".

El canvi de Leo Messi en la segona meitat del partit contra el conjunt llevantí amb el partit totalment sentenciat ha estat molt comentat, per tractar-se d'alguna cosa molt poc habitual, ja que per als predecessors del 'Tata' en el càrrec, el crac de Rosario era pràcticament intocable.

Martino ha assenyalat que una substitució durant un partit, encara que sigui la de Messi, s'ha de veure amb naturalitat, i que va parlar primer amb el jugador sobre la necessitat de dosificar-lo quan sigui possible.

"Leo entén de què va això. I ho hem parlat. No m'agrada imposar res, em sento més còmode amb el diàleg. Al futbol, com en les relacions humanes, tot és qüestió d'equilibri. I és clar que hauré de ser curós per no treure'l cinc vegades seguides", ha argumentat.

Front l'Atlètic, Martino dirigirà el primer partit de la seva carrera a les onze de la nit. "No havia vist mai que un partit es jugués a aquesta hora i menys que un club pagui el transport a la sortida", ha ironitzat sobre el fet que el Barça abonarà 30.000 euros a l'Ajuntament per sufragar part de les despeses que implica allargar l'horari de transport públic el dia del partit de tornada, que es disputarà a la mateixa hora.