Aquest estiu se celebra el cinquè aniversari del naixement del Miapuesta Vilajuïga, un equip que va tenir una vida efímera a Tercera Divisió, però que anys més tard ha donat els seus fruits. Sorgit d’un regal de l’empresari Enric Flix al Vilajuïga, els blanc-i-blaus van agafar la plaça d’un desaparegut Miapuesta Castelldefels que un any abans ocupava el lloc de l’històric Figueres.

A Vilajuïga ja tenien equip, a Segona Regional, però de la mà de Napo Cayuela, Manel Cabezos i Toni Ferrer -es va desvincular poc després- va incorporar jugadors altempordanesos de categories baixes i futbolistes joves barcelonins. Només cinc membres d’aquell equip tenien experiència a la categoria: Marquitos, Jose Hernández, Sergio Casanova, Rubén Roca i Miki Soler. L’aposta era arriscada, però com que no hi havia ni un euro, era l’única via amb la missió de catapultar jugadors. L’equip va acabar penúltim, sumant 31 punts i somiant amb una èpica permanència fins poc per acabar.

Dels 37 futbolistes que hi van debutar -26 dels quals de l’Alt Empordà- tres han acabat triomfant. Es tracta del figuerenc Zou Feddal i dels vallesans Víctor Rodríguez i Jordi Masip. El central Zou juga al FUS de Rabat i fa un any va debutar als Jocs Olímpics amb el Marroc. Per la seva part, l’extrem Víctor va arribar a Primera Divisió amb el Saragossa -ha baixat a Segona- i Masip és el porter del Barça B. La resta, han enfilat camins diferents, en què la Jonquera i Peralada n’han aprofitat bona part.

Podeu ampliar el reportatge, amb el nom i l'equip actual dels components d'aquell equip i una entrevista a l'entrenador Napo Cayuela, a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.