Futbol

El trampolí del Miapuesta Vilajuïga

Zou Feddal, Víctor Rodríguez i Jordi Masip es van rellançar en un equip creat fa cinc anys a Tercera Divisió on van debutar-hi 37 jugadors

20.08.2013 | 14:26
El primer entrenament del Miapuesta Vilajuïga, al 2008.
El primer entrenament del Miapuesta Vilajuïga, al 2008.

Aquest estiu se celebra el cinquè aniversari del naixement del Miapuesta Vilajuïga, un equip que va tenir una vida efímera a Tercera Divisió, però que anys més tard ha donat els seus fruits. Sorgit d’un regal de l’empresari Enric Flix al Vilajuïga, els blanc-i-blaus van agafar la plaça d’un desaparegut Miapuesta Castelldefels que un any abans ocupava el lloc de l’històric Figueres.

A Vilajuïga ja tenien equip, a Segona Regional, però de la mà de Napo Cayuela, Manel Cabezos i Toni Ferrer –es va desvincular poc després– va incorporar jugadors altempordanesos de categories baixes i futbolistes joves barcelonins. Només cinc membres d’aquell equip tenien experiència a la categoria: Marquitos, Jose Hernández, Sergio Casanova, Rubén Roca i Miki Soler. L’aposta era arriscada, però com que no hi havia ni un euro, era l’única via amb la missió de catapultar jugadors. L’equip va acabar penúltim, sumant 31 punts i somiant amb una èpica permanència fins poc per acabar.

Dels 37 futbolistes que hi van debutar –26 dels quals de l’Alt Empordà– tres han acabat triomfant. Es tracta del figuerenc Zou Feddal i dels vallesans Víctor Rodríguez i Jordi Masip. El central Zou juga al FUS de Rabat i fa un any va debutar als Jocs Olímpics amb el Marroc. Per la seva part, l’extrem Víctor va arribar a Primera Divisió amb el Saragossa –ha baixat a Segona– i Masip és el porter del Barça B. La resta, han enfilat camins diferents, en què la Jonquera i Peralada n’han aprofitat bona part.

Podeu ampliar el reportatge, amb el nom i l'equip actual dels components d'aquell equip i una entrevista a l'entrenador Napo Cayuela, a l'edició impresa de l'EMPORDÀ. Podeu descarregar-la des del nostre quiosc a Orbyt.

Enllaços recomanats: Premis cinema