Després de l'espectacular estrena en Lliga davant el Llevant al Camp Nou (7-0), el Barça del Tata Martino debutarà aquesta nit en la segona competició oficial de la temporada. Vigent campió del torneig de la regularitat, el conjunt blaugrana saltarà a les 23h a l'Estadi Vicente Calderón per disputar l'anada de la Supercopa d'Espanya. Al davant hi tindrà l'Atlètic de Madrid, que l'any passat va proclamar-se campió de la Copa del Rei contra tot pronòstic en doblegar, per 1-2, el Reial Madrid en el seu propi estadi. El conjunt dirigit per l'argentí Diego Pablo Simeone es presenta com la gran alternativa a la lliga bipolar que des del 2005 només té dos noms propis: Barcelona i Madrid.

A anys llum en qüestions pressupostàries, els matalassers van veure aquest estiu com els marxava la seva estrella, Falcao, cap al Mònaco de la primera divisió francesa. Però la seva baixa l'ha ocupat l'exblaugrana David Villa, que arriba amb ganes de demostrar davant el seu antic equip que, malgrat els seus 31 anys, encara té corda per a estona, i que el seu instint golejador, que l'ha portat a erigir-se com el màxim realitzador de la selecció espanyola, encara no l'ha perdut. L'asturià formarà tàndem a la punta d'atac amb un altre home gol, Diego Costa. Ells dos encapçalaran la davantera del conjunt blanc-i-vermell, que en l´últim any i mig ha guanyat les tres finals disputades: Lliga Europa, Supercopa d'Europa i Copa del Rei.

Un dels altres atractius d'aquesta final a 180 minuts, més enllà del debut al Calderón de David Villa justament contra el seu exequip, serà el duel que protagonitzarà l'argentí Leo Messi, màxim golejador de la temporada passada amb 46 gols, contra la defensa que menys va encaixar en la Lliga 2012-2013. El tercer gran al·licient per a tots els aficionats al futbol serà la possibilitat de veure Neymar en acció, per primera vegada com a titular en partit oficial amb la samarreta del Barça, després de la seva suplència en el partit de lliga contra el Llevant. Tampoc van sortir d'inici Jordi Alba i Andrés Iniesta. Tot sembla indicar que aquests dos futbolistes tenen tots els números de sortir de titulars, mentre que la perla brasilera es jugarà una de les dues places que queden per acompanyar Messi a la davantera amb Pedro, Alexis o Tello. Tot i això, els plans de Martino passen per anar-lo introduint poc a poc en la dinàmica de l'equip, fet que el podria fer decantar per deixar-lo d'inici a la banqueta. Els que no hi serà segur serà Adriano, baixa per sanció per haver estat expulsat durant la disputa de la Supercopa de l'any passat amb el Reial Madrid. Els que finalment van entrar ahir a la llista de convocats van ser el lateral Montoya i el migcampista Jonathan Dos Santos.

Durant la compareixença d'ahir del 'Tata', prèvia al partit d'aquesta nit a les 23h, el tècnic argentí va confessar, sorprès, que "no havia vist mai que un partit es jugués a aquesta hora i menys que el club pagui el transport a la sortida", en referència als 30.000 euros que el club abonarà a l'Ajuntament de Barcelona per sufragar les despeses que implica allargar l'horari de transport públic el dia del partit de tornada, que serà a la mateixa hora. Martino va deixar clar que "l'equip sortirà a buscar el partit, com fa sempre". Alhora, va alertar que "haurem de ser intel·ligents, perquè és una final que dura 180 minuts". Respecte a la substitució de Messi contra el Llevant va comentar que el futbolista "entén de què va això" i que "està clar que s'ha d'anar en compte per no ?substituir-lo cinc cops seguits".

També es va referir al seu rival d'avui, un conjunt "molt sòlid, que et porta al seu joc, que el sosté al llarg dels 90 minuts, que és summament vertical i que li agrada buscar la segona jugada. A més, guanya molt". El Barça té previst estrenar oficialment, aprofitant la visita al Calderón, la samarreta suplent d'aquesta temporada amb la senyera, un èxit de vendes des de fa setmanes.