El Ponferradina dels gironins Alan Baró i Òscar Ramírez, i de l'exporter del Girona Roberto Santamaría, serà el primer rival per als blanc-i-vermells en la Copa del Rei 2013/14. Serà, com és habitual en la fase inicial, en una eliminatòria a partit únic que es disputarà l'11 de setembre a Montilivi, coincidint amb la Diada. Després de dues temporades jugant a camp contrari (Deportivo i Sporting), la sort va tornar a somriure el Girona, que jugarà contra un rival en teoria assequible i, a més, ho farà a casa. El Ponferradina ve de ser, la temporada passada, una de les grans revelacions de Segona A, quan es va classificar setè i va lluitar per entrar al play-off d'ascens fins el darrer partit. Claudio Barragán continua a la banqueta d'un equip que manté homes importants del curs passat com Santamaría, Alan i el davanter Yuri, i que s'ha reforçat amb l'arribada de Rueda i Marquitos (Xerez), Alberto Aguilar (Còrdova), Juanjo (Numància) i Cristian (Guadalajara), entre d'altres. En la primera jornada de lliga els del Bierzo van caure per la mínima (1-0) a Còrdova per un gol en el temps afegit.

El repte del Girona, com admetia ahir el secretari tècnic Sergi Raset, serà millorar el paper que el club ha fet en les darreres temporades al torneig. Fa tres anys seguits que els blanc-i-vermells cauen a la ronda inicial. La campanya 2010/11 va ser a mans de l'Osca, a l'estadi, a la tanda de penals després d'un empat a un, mentre que fa un parell d'anys el botxí va ser el Deportivo a Riazor (5-1) i el curs anterior, l'Sporting a El Molinón (2-0). Des que el Girona juga a Segona el paper a la Copa ha estat més aviat discret. La temporada 2008/09 es va caure en segona ronda contra l'Hèrcules (1-0) després d'haver eliminat el Nàstic (0-2), mentre que el curs següent es va superar els tarragonins a Montilivi (1-0) per cedir davant del Celta a l'estadi (1-3) en el recordat partit dels crits demanant la dimissió de l'aleshores director esportiu Javi Salamero.

El millor paper del Girona a la competició del ko continua sent el de la campanya 2004/05, encara que aquell mateix any es va baixar a Tercera. A la Copa es va eliminar l'Alacant (1-0 i 0-0 en una fase prèvia) per després tombar el Vila-real a l'estadi (2-1, gol d'Eloi a la pròrroga) i cedir contra l'Osasuna (0-1). La campanya 2006/07 el Girona va ser eliminat per l'Oriola (0-4) amb un polèmic arbitratge de Roche Ferrer a Montilivi.