A Maverick Viñales se li segueix resistint la tercera victòria de la temporada; ja fa cinc curses -des del Gran Premi de França- que no puja al calaix més alt del podi prò tot i això ahir va aconseguir retallar cinc punts al líder del campionat, Lluís Salom (KTM), que va ser cinquè tot i patir una forta caiguda dissabte i va haver de participar infliltrat.

Amb el tercer lloc d'ahir del rosinc i el cinquè del mallorquí, Viñales es converteix en l'únic pilot de la graella que ha acabat sempre entre els tres primers llocs. Al Brickyard Àlex Rins (KTM) va recollir el seu segon triomf consecutiu després de superar per ben poc Àlex Márquez (KTM).

L'australià Arthur Sissis (KTM) va ser el més ràpid quan es va apagar el semàfor vermell, mentre Rins es quedava clavat i queia fins al setè lloc. Àlex Rins es va refer de seguida però el comandament de la cursa va passar a les mans de Maverick Viñales en la tercera volta. Però l'alegria li va durar poc al gironí, ja que tres voltes més tard Rins se situava al davant de tot establint un nou rècord del circuit i imprimia un ritme trepidant. Márquez i Viñales tornarien a ser líders més tard i tindrien opcions de victòria, però una última volta genial de Rins acabaria atorgant el triomf al pilot de Barcelona. De la seva banda, Isaac Viñales (FTR Honda) va abandonar.