El Barcelona va iniciar aquesta tarda en gran la defensa del títol: amb un recital de futbol ofensiu i una golejada d'escàndol (7-0) davant el Llevant de Joaquín Caparros que després del que s'ha vist té molta feina per endavant per convertir al conjunt valencià en el bloc competitiu de les últimes temporades.

El Tata Martino ja va advertir en la vigília que els seus homes volien enviar avui un missatge inequívoc a la resta d'equips de la Lliga: que segueixen sent el rival a batre i que no ha perdut gens ni mica la fam de títols.

Al Llevant li va quedar clar en vint minuts, el temps que va tardar el Barça a liquidar el partit. Fins a mitja dotzena li va caure a l'esquadra granota a la primera meitat.

De Pedro per a Alexis, de Cesc per a Alves, de Pedro per a Messi, de Messi per a Pedro, de Alves per a Xavi. Tots a velocitat de vertigen, tots a un o dos tocs, tots embastats a costa de la mobilitat hiperactiva no sols dels puntes blaugranes sinó també dels seus companys arribats des de la segona línia.

Sense Neymar, Iniesta i Jordi Alba, que no van sortir a l'onze titular, el Barça i el seu futbol coral van destrossar un Llevant indolent que no va saber contrarestar la seva evident inferioritat tècnica amb agressivitat i una mica més de presència física.

Al contrari, van ser els jugadors blaugrana, molta més intensos, més ficats al partit, qui sortien indemnes de cada xoc, ficaven la cama cada vegada que calia i s'anticipaven a cada pilota dividida.

A més a més de despropòsits visitants, Pedro López va fer un penal tan estúpid com innecessari a Adriano, quan aquest controlava la pilota en el vèrtex de l'àrea i d'esquena a la porteria, perquè Messi fes doblet.

Obsessionats amb recuperar la pressió que els va convertir en un equip pràcticament imbatible, els homes de Tata Martino van sortir a ofegar el Llevant des del primer minut.

Davant el terrible assetjament blaugrana, veterans com Juanfran o David Navarro, bregats ja en mil batalles, esbufegaven exigits en cada jugada, desbordats en cada arribada dels locals, multiplicats per a rebutjar multitud de pilotes des de la seva pròpia àrea.

Barral no la va ni veure en el seu debut amb el conjunt valencià, fins a passada una hora llarga de partit i, si no arriba a ser per Navas, que va volar davant una vaselina de Messi i a una falta a l'escaire de Xavi, els de Joaquín Caparros se n'haguessin anat amb vuit gols al descans.

El Llevant va formar un pinya al camp abans que arrenqués la segona meitat. Una conjura que no tenia un altre propòsit que no repetir el desastre dels primers quaranta-cinc minuts, on ni tan sols es va acostar a la meta defensada per Valdés.

Per a aconseguir-ho, Caparrós va canviar a Sergio Pinto i Simao, la seva improvisada parella de migcampistes, per El Adou i Pallardó. La venda d'Iborra i la lesió de Diop han deixat un forat al centre del camp granota i per aquí va començar a dessagnar-se avui l'equip.

Messi, Piqué i Adriano van poder ampliar a l'inici de la represa, però a esas altures del xoc, el Barça ja havia tret, com era lògic, el peu de l'accelerador.

Martino va donar entrada a Neymar i va enviar Messi a la banqueta -una cosa molt poc habitual en els seus predecessors, fins i tot amb el partit ja resolt- per ficar a Iniesta.

No obstant això, va ser Pedro el que faria el setè del partit i segon del seu compte particular, després d'un error colossal de Rodes, que li va regalar la pilota a Cesc.

Passada la mitja hora de la segona, el Llevant s'acostaria per primera vegada a la meta de Valdés, però la pilota de Barral va sortir alta. Ja en el temps afegit, un lliure directe de Ivanschizt obligaria al porter del Barcelona a intervenir per primera i única vegada en tot el partit, el que fa una idea de la pobra imatge que va donar aquesta tarda el Llevant al Camp Nou.