L'Spar Uni Girona debutarà a casa contra el Conquero en la nova edició de la Lliga Femenina de bàsquet. La competició, segons el sorteig del calendari que es va fer ahir a la Federació Espanyola, s'obrirà el 12 d'octubre i tancarà la fase regular el 29 de març. Està pendent la data de la Copa de la Reina (que disputaran els quatre clubs més ben classificats al final de la primera volta) i s'ha modificat el format del play-off: ara s'eliminen els quarts de final que jugaven els equips situats entre el tercer i el sisè lloc i es passa directament a semifinals, on hi accediran del primer al quart.

Les gironines, que tornaran a estar dirigides per Anna Caula, començaran la pretemporada el proper 6 de setembre. De moment l'Uni s'ha assegurat la continuïtat de Noemí Jordana, Eva Bou, Anna Carbó i Jael Freixanet, i té molt ben encarrilada la renovació d'Allison Feaster després d'acceptar una notable rebaixa del seu sou. L'equip es completarà amb jugadores formades a la base més tres fitxatges internacionals.

L'Uni s'ha consolidat les últimes temporades com el tercer equip en discòrdia del bàsquet femení espanyol, només un pas per darrere dels dos grans, Rivas Ecópolis i Perfumerias Avenida. Aquesta temporada, malgrat la retalla pressupostaria, també es vol armar un equip capaç per aspirar a lluitar amb les millors. D'entrada el calendari proposa rivals assequibles i no serà fins la jornada 7 (23 de novembre) quan s'haurà de visitar la pista del Perfumerias. L'altre gran, el Rivas, tocarà en la darrera jornada: al final de la primera volta a Madrid, i el 29 de març, en l'últim partit de la fase regular, a Fontajau.

L'Uni Girona continuarà jugant, com ha fet habitualment, els seus partits com a local els diumenges a les sis de la tarda, tot i que aquest horari pot veure's modificat en cas de transmissió televisiva. Els primers entrenaments de pretemporada arrencaran el 6 de setembre al pavelló gironí, s'espera, amb el gran gruix de la plantilla tancat.

La Lliga d'aquesta temporada estarà formada per dotze equips, un més que l'any anterior, i d'aquesta manera s'evitarà que hi hagi, en cada jornada, un club obligat a descansar. Saragossa tornarà a tenir en competició el Mann Filter (ara patrocinador de l'Stadium Casablanca) i també s'estrenen l'Ibaizabal i l'Universitat del País Basc.