La Lliga 2013/2014 aixeca el teló. Ho fa avui a Anoeta, llar d'una Reial Societat que va emportar-se l'etiqueta de la revelació en un any, l'enèsim, en el qual Reial Madrid i Barcelona van tornar a lliurar un nou pols. No serà una excepció aquest curs, amb uns i altres, els blancs i els blaugrana, de nou com a màxims favorits per al títol domèstic. El Barça i també el Madrid enceten el campionat com a locals i el Llevant i el Betis, respectivament, es converteixen en els seus primers adversaris.

El campió inaugura un nou projecte i ho farà al Camp Nou davant el Llevant del gironí Jordi Xumetra. Renovat per obligació davant la lluita de Tito Vilanova contra el càncer, fet que va provocar la seva sortida de la banqueta i l'aposta de la directiva barcelonista per l'argentí Gerardo "Tata" Martino. Amb Neymar com a gran atracció en la seva estrena a la Lliga i pendent de les molèsties musculars de l'argentí Leo Messi, els catalans reben un rival, l'equip granota, que després de les polèmiques del final de l'última temporada ha decidit fer neteja al vestidor obrint la porta de sortida a Ballesteros, Juanlu i Barkero. Sota les ordres ara de Joaquín Caparrós, els valencians es reinventen a la caça d'un bon any.

Només acabar-se el partit del Camp Nou, l'espectacle es traslladarà al Santiago Bernabéu, on es presentarà un nou Reial Madrid, un equip que buscarà recuperar la calma. S'ha passat pàgina de l'etapa Mourinho i se li ha donat la benvinguda a Carlo Ancelotti, que ha arribat amb un projecte ben retocat per joves valors que segueix esperant al gal·lès Gareth Bale com a cirereta del pastís. Els blancs reben un Betis que vol seguir creixent de la mà de Pepe Mel.

La jornada, però, arrencarà aquesta tarda. Obrirà foc la Reial Societat, un equip que somia repetir la seva passada temporada i per fer-ho haurà de guanyar un Getafe que, com cada any, ha hagut de vendre la seva referència. Aquest cop li ha tocat a Abdel Barrada. Seguirà l'estrena de Juan Ignacio Martínez a Valladolid en el duel que els enfrontarà a l'Athletic d'Ernesto Valverde. El nou València de Djukic, sense Roberto Soldado però amb Helder Postiga, s'estrenarà en un horari intempestiu (23.00) davant un Màlaga que enceta una etapa dura en la qual, amb Schuster al capdavant, haurà de fer front a la venda de la majoria de les seves estrelles.

Demà, a banda dels dos grans, trobem un Osasuna-Granada i un Sevilla-Atlètic de Madrid; aquest últim, un partit entre dos equips que volen intentar posar pressió als màxims favorits. Un any més, serà el torn de buscar alternatives a Barça i Madrid; l'Atlètic, després d'un bon any, vol guanyar-se aquesta etiqueta i per això s'ha reforçat amb l'arribada de David Villa.

La jornada es completa el dilluns amb un Rayo-Elx i el debut de l'Espanyol de Javier Aguirre al camp del Celta. Almeria i Vila-real, els altres debutants, tancaran el cap de setmana.

Valdés, Pedro i Messi, a punt

En la sessió d'ahir a la tarda, els blaugranes Pedro, Valdés i van tornar a exercitar-se amb la resta dels seus companys. També van fer-ho els futbolistes del filial Quintillà, Ayala, Costa, Miguel Ángel i Bañuz. En aquest sentit, el Tata Martino tindrà tots els membres del primer equip, excepte Puyol, disponibles per a l'estrena contra el Llevant.