R

icardo Rodríguez és un dels sis tècnics que aquesta temporada debutarà a Segona A. Com ell, Natxo González (Alabès), Pablo Villa (Còrdova), Miguel Álvarez (Alcorcón), Manolo Herrero (Jaén) i Gaizka Garitano (Eibar) s'estrenen aquest cap de setmana a les banquetes de la categoria de plata del futbol espanyol, en una temporada en què competiran amb preparadors més experimentats com els del Deportivo (Fernando Vázquez), Numància (Juan Antonio Anquela), Paco Herrera (Saragossa) i Mallorca (José Luis Oltra). Tot i que diversos equips han canviat d'entrenador, la gran majoria ja sap què representa dirigir partits a Segona, com per exemple Javi Salamero, que aquest any dirigirà el Sabadell, després d'haver tastat la categoria en dues etapes.

Barça B (Eusebio), R. Madrid Castella (Toril), Deportivo (Vázquez), Eibar (Garitano), Alabès (González), Hèrcules (Hernández), Jaén (Herrero), Recreativo (Sergi Barjuan), Tenerife (Cervera), Ponferradina (Barragán), Lugo (Setién), Sporting (Sandoval) i Las Palmas (Lobera) mantenen el mateix entrenador de la campanya anterior. En canvi han mogut la banqueta, a banda del Girona amb l'entrada de Ricardo Rodríguez per Rubi, Sabadell (Salamero), Alcorcón (Álvarez), Còrdova (Villa), Mallorca (Oltra), Mirandéz (Arkonada), Múrcia (Velázquez), Numància (Anquela) i Saragossa (Herrera).

Per nom, els descendits Saragossa, Deportivo i Mallorca són tres dels rivals més perillosos de la categoria, tot i que tampoc s'ha de perdre de vista d'altres històrics com l'Hèrcules, l'Sporting, el Còrdova i el Las Palmas. El Girona, que l'any passat es va quedar a les portes de l'ascens, és una de les incògnites perquè ha patit molts canvis a la plantilla. S'haurà de veure també com s'adapten equips que arriben de Segona B com el Jaén, l'Alabès, l'Eibar i el Tenerife i el paper que podran fer d'altres modestos com Lugo, Mirandés i Ponferradina. També han patit molts canvis els dos filials. Barça B i Castella tenen, d'entrada, l'objectiu de la permanència, després que la campanya passada lluitessin a les posicions de privilegi.

La Lliga Adelante arrenca avui, 16 d'agost, i s'allargarà fins el 8 de juny. No hi haurà cap jornada intersetmanal. I al final de la lliga regular els classificats en tercer, quart, cinquè i sisè lloc faran el play-off d'ascens a Primera, que s'allargarà fins el 22 de juny.