Després d'un mes de parada estiuenca el Mundial de Moto3 afronta aquest cap de setmana la seva novena cita de la temporada en el mític traçat nord-americà d'Indianapolis. Però no tot han estat vacances en aquestes setmanes per a Maverick Viñales, que va estar rodant durant dues jornades a Albacete amb la seva KTM per començar a límit la segona meitat de la temporada. Aconseguir més victòries que els seus adversaris serà crucial en la lluita pel títol.

"Indianàpolis m'agrada molt i arribo preparat i amb moltes ganes de fer-ho bé. L'any passat la carrera no va ser com ens hagués agradat i no vaig tenir sort, però el 2011 vaig pujar al podi. Durant les vacances he carregat a límit les piles per afrontar la recta final del campionat al 100 %", explicava ahir el pilot gironí, segon classificat del Mundial a tant sols 14 punts del líder, Luis Salom. Maverick va advertir que "treballant dur i amb el suport del meu equip hem de treure el màxim del que tenim i passar a l'atac, perquè la igualtat amb els meus rivals al títol és màxima". Salom, Viñales i Rins, tercer classificat, són els grans aspirants a guanyar el Mundial.

D'altra banda, Dani Pedrosa, pilot de Moto GP, va revelar ahir que "encara necessita algunes setmanes més" per recuperar-se de la fractura que va patir a la clavícula, però que se sent més còmode després de l'aturada.

"M'he fet una revisió mèdica i vam poder veure que l'os està més fort. Encara necessita algunes setmanes més per recuperar-se completament, però les meves sensacions ja són molt millors que a Laguna Seca", va assegurar Pedrosa.

El pilot del Repsol Honda Team es va lesionar en una caiguda ocorreguda al circuit de Sachsenring, que el va obligar perdre's el Gran Premi d'Alemanya; Pedrosa va tornar per competir a Laguna Seca, on va aconseguir la cinquena posició, malgrat competir amb les molèsties físiques. Ara encara la cita aquest cap de setmana en el llegendari Indianapolis Motor Speedway pendent de l'evolució de la seva clavícula després del repòs de les últimes setmanes, però amb l'al·licient de tornar a competir en un escenari on va obtenir la victòria el 2010 i el 2012.

En una situació similar hi ha Jorge Lorenzo, que ha confessat que arriba "una mica cansat" a la part més dura del campionat. El pilot balear ho atribueix a que no està del tot recuperat de les caigudes que va patir a Assen i Sachsenring, tot i que assegura que es troba millor que a Laguna Seca, l'última prova disputada abans de l'aturada del Mundial. Les curses a Indianapolis són diumenge: Moto3 (17.00h); Moto2 (18.20h) i MotoGP (20.00h), emeses per Telecinco.