El davanter del Barcelona Lionel Messi va abandonar ahir la concentració de la selecció argentina per tornar durant la tarda a la capital catalana i seguir allà recuperant-se d'unes molèsties al quàdriceps.

El futbolista pateix una sobrecàrrega al quàdriceps de la cama esquerra que ja li va impedir jugar amb el Barça l'últim partit de la gira asiàtica a Malàisia (1-3) aquest passat cap de setmana. Les molèsties musculars no han desaparegut amb el pas dels dies i els metges de la seva selecció han desaconsellat al jugador la participació de Messi en l'amistós que l'Argentina disputarà avui contra Itàlia a l'Estadi Olímpic de Roma.

Per tant, el crac de Rosario va arribar a un acord amb la seva federació per avançar dos dies el seu retorn a Barcelona i seguir allà amb la seva recuperació.

Messi, d'aquesta manera, participarà a l'entrenament que el conjunt blaugrana té previst realitzar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper aquest matí a partir de les 9 del matí, encara que ho farà a un ritme més suau que la resta dels seus companys. Serà llavors quan es podrà comprovar quin és l'estat físic del jugador i si té possibilitats de jugar aquest diumenge contra el Llevant en l'estrena dels barcelonistes a la Lliga.

Pedro millora

I d'un que encara pateix molèsties, a un altre que millora a passos de gegant. El davanter blaugrana Pedro Rodríguez, que tampoc va jugar l'últim amistós de pretemporada per una contusió al bessó dret, va realitzar ahir part de l'entrenament amb el grup.

Pedro, que es va lesionar la setmana passada en el primer partit de la gira asiàtica contra un combinat tailandès i ja no va jugar l'amistós de Malàisia, va exercitar-se al mateix ritme que els seus companys durant una fase de l'entrenament del matí.

El punta canari rebrà l'alta en els propers dies i estarà en condicions de reaparèixer en l'estrena de la lliga diumenge que ve contra el Llevant al Camp Nou.

El migcampista Cesc Fàbregas, en canvi, va tornar a fer treball de recuperació al marge. Cesc va patir un esquinç al turmell dret en l'últim amistós de pretemporada i probablement reaparegui en l'anada de la Supercopa d'Espanya que Barcelona i Atlètic de Madrid disputaran d'aquí a vuit dies al Vicente Calderón.

De la seva banda, els deu jugadors del primer equip disponibles que no han estat citats per les seves seleccions van treballar a la Ciutat Esportiva Joan Gamper. Pinto, Oier, Montoya, Bartra, Piqué, Adriano, Busquets, Xavi, Dos Santos i Sergi Roberto van exercitar-se amb total normalitat. També van participar en la sessió Bagnack, del Barça B, i Ebwelle, futbolista del Juvenil A.

Cimera per fitxar un central

L'entrenador del Barcelona, Gerardo Tata Martino, va reunir-se ahir amb el president Sandro Rosell i el director esportiu Andoni Zubizarreta, en una trobada que també va comptar amb la presència del vicepresident esportiu Josep Maria Bartomeu. La principal missió de la trobada era posar-se d'acord en la necessitat d'incorporar o no a un defensa central en la recta final d'aquest mercat d'estiu. A la cimera també hi van assistir el director general del club, Antonio Rossich, així com també els ajudants del tècnic de Rosario, Pautasso i Paulorosso. En un primer moment, la postura del club és la de fitxar només si es pot contractar a un jugador de nivell a un preu raonable. Per tant, el Barça no vol cometre cap bogeria per futbolistes com Daniel Agger o David Luiz si el preu que demanen el Liverpool i el Chelsea és desorbitat.

També es van assentar les bases per resoldre el més ràpidament possible l'overbooking que hi ha al cos tècnic des que el Tata Martino hi va arribar acompanyat dels seus ajudants, Pautasso i Paulorosso. El club vol solucionar així el futur d'homes com Jordi Roura o Rubi.