La selecció espanyola enceta avui una nova etapa amb un partit amistós a l'Equador, el primer del nou curs, amb un grup renovat per Vicente del Bosque respecte a la Copa Confederacions per ?començar així a provar nous futbolistes de cares al proper Mundial, davant un rival que trobarà a ?faltar Antonio Valencia i el golejador Cristian Benítez, mort recenment.

Mentre que Espanya està en plena pretemporada i amb absències destacades per lesions o els descansos que ha donat el seleccionador Del Bosque, l'Equador arriba a la cita immersa en la recta final de les eliminatòries sud-americanes rumb al Mundial de Brasil del 2014. L'arribada dels vigents campions d'Europa i del Món a Guayaquil ha generat una gran expectació i s'ha arribat a batejar la cita com "El Partit del Segle".

Per a Espanya serà l'inici d'una nova temporada amb el Mundial al final del camí, amb un grup de jugadors del tot renovat per Del Bosque, que vol augmentar així la competència i començar a veure els joves valors. Tot això, just després del regust amarg que va deixar a l'equip la Copa Confederacions i la dolorosa derrota a la final contra el Brasil (3-0). El seleccionador s'ha emportat Isco (Reial Madrid) i Thiago Alcántara (Bayern de Munic) com a referents al mig del camp, futbolistes que seran acompanyats per d'altres joves prometedors com Íñigo Martínez, Koke Resurrección i el blaugrana Cristian Tello.

Sense Nacho Monreal, Juan Mata i Pedro Rodríguez, tots ells lesionats, sumat al descans que se li ha concedit al defensa Gerard Piqué (el barcelonista no pot jugar el proper partit de classificació mundialista), Del Bosque ha descartat per aquesta cita a Sergio Busquets, Xavi Hernández, Fernando Torres, David Villa i Roberto Soldado.