Ben pocs s'haurien imaginat, el passat mes d'abril, que el partit que el Racing de Santander i el Girona van disputar al Sardinero i que va acabar amb victòria catalana per la mínima (0-1) portaria tanta cua uns quants mesos després. L'intent de suborn per part dels càntabres que va destapar el president Joaquim Boadas i l'imminent ressò mediàtic que aquesta denúncia ha suposat, escrivia ahir un nou capítol. En aquesta ocasió, però, la Lliga de Futbol Professional (LFP) acordava per unanimitat passar el cas a la Fiscalia, alhora que eximia l'entitat de Santander de qualsevol mena d'expedient.

El Comitè de Disciplina Social de la LFP va pronunciar-se ahir. I ho va fer per parlar de la polèmica que envolta el partit que el Racing de Santander i el Girona van disputar la temporada passada. Sobre tot el que ha envoltat aquest duel, l'organisme va informar al respecte que ha acordat "remetre les actuacions a la Fiscalia", al considerar que les accions del club càntabre són "constitutives de delicte". També va explicar que ha arribat a la conclusió de no obrir expedient disciplinari al intepretar que "els fets denunciats no s'enquadren en l'article 69.i dels Estatuts Socials de la LFP". Aquest, recull que es consideren "infraccions molt greus les actuacions dirigides a predeterminar, mitjançant preu, intimidació o simples acords, el resultat d'un partit o competició".

Cal recordar que el Girona, en boca del president Joaquim Boadas, va presentar una denúncia davant el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol contra el Racing de Santander pel suposat intent de compra per part dels càntabres dels tres punts que els catalans havien aconseguit sobre el camp. Boadas va realitzar una roda de premsa al costat de Javier Tebas, president de la LFP, i de Miguel Cardenal, del Consell Superior d'Esports, per denunciar aquests i d'altres fets. El passat mes d'abril, després del 0-1 dels blanc-i-vermells al Sardinero, el Racing va al·legar davant la Federació la alineació indeguda dels gironins Migue i Luso, jugadors que disposaven de llicència amateur quan s'havien complert el màxim de partits per ser considerats d'aquesta manera. Competició, apel·lació i disciplina esportiva van fallar en contra, amb el que el Racing va quedar-se sense tres punts que li haurien donat la permanència. Amb la Lliga ja acabada, una delegació del club càntabre, encapçalada per Francisco Pernía, va viatjar fins a Girona per intentar convèncer el club de Montilivi de signar un document, amb data al 13 d'abril, en la que reconegués l'alineació indeguda dels dos jugadors degut a la falta d'efectius per disputar el partit. Tot, a canvi d'una quantitat econòmica i de la cessió d'Albert Dorca.

Després de pronunciar-se ahir sobre aquest fet, la LFP també va anunciar que no expedientarà l'Hèrcules pel suposat intent de suborn en el partit contra el Racing de l'última jornada, ni que tampoc adoptarà mesures cautelars, entre elles el descens de categoria del conjunt alacantí.