El Barça va posar el punt i final a la seva gira asiàtica amb victòria, però sense brillar. El conjunt del Tata Martino va doblegar el Malaysia XI, un combinat format per jugadors de la lliga d'aquest país, per 1-3. Cesc, Neymar i Piqué van firmar les dianes blaugranes a l'estadi Shah Alam de Kuala Lumpur. Els 65.000 espectadors, però, no van poder veure en acció el millor jugador del món, Leo Messi. L'argentí va ser baixa d'última hora per una sobrecàrrega muscular i no va poder acomiadar-se amb gols de la gira pel sud-est del continent. Sense la màgia de Messi, els aficionats van poder gaudir de la del brasiler Neymar, que va arrodonir una molt bona actuació amb un gol en 46 minuts.

La gira s'ha fet llarga per a l'equip i ahir va quedar patent sobre el terreny de joc. Les altes temperatures, la humitat, els canvis d'horaris, els compromisos promocionals i els problemes logístics han passat factura al Barça, que malgrat vèncer per 1-3, el seu joc no va brillar com dimecres passat davant Tailàndia (1-7). El cansament acumulat va quedar demostrat davant un conjunt, el ?ma?laisi, que va poder empatar el gol inicial de Cesc al minut 39.

Fàbregas havia avançat els culers al 33, després d'enviar al fons de la xarxa una centrada mil·limètrica de Jordi Alba des de l'esquerra. El seu cop de cap va acabar entrant gràcies a l'ajuda -o la mala fortuna- del porter local Fahmi. Tot i anar per darrere en el marcador, el conjunt local no va donar-se per vençut i abans del minut 40 ja havia empatat mitjançant Amri. Els locals van treure petroli del desgast físic i mental dels blaugrana, que no van dominar a plaer i que patien en les ràpides sortides al contracop d'un equip, a priori, molt inferior. L'alegria del públic assistent, però, va durar poc. No havien transcorregut ni cinc minuts quan Neymar tornava a avançar el Barça. El crac brasiler va treure's de la màniga un gran control orientat per acabar superant el porter local amb un xut ajustat.

A la represa, Piqué tancaria el marcador a falta de 15 minuts pel final. La segona part va ser encara menys animada que la primera, amb els locals tancats al darrere i els catalans sense gaire inspiració . El xiulet final va significar l'1-3 definitiu. Quatre victòries, un empat i una derrota és el balanç de la pretemporada de l'equip de Martino. El tècnic argentí va comentar que "la gira ha acabat sent bona futbolísticament, malgrat vols i canvis d'horaris". "Sóc optimista, tot i que avui no hem vist la millor versió de l'equip, arribarem bé a la lliga", va sentenciar.