El FC Barcelona aspira a arribar a la seva tercera final de la Lliga de Campions els últims cinc anys, però per fer-ho haurà de treure de circulació el millor Bayern dels últims anys, un conjunt que es troba en un excepcional estat de forma i que aquest vespre al seu estadi (20.45, TV3/La 1) pretendrà un objectiu similar: accedir a la tercera final en quatre temporades.

La gran incògnita del partit és la participació de Leo Messi, la qual es dóna per feta arreu tot i que des del Barça s´intenti encara despistar assegurant que no té l´alta mèdica (l´ha de rebre avui). El Bayern arriba al duel enmig de la que ha estat fins ara probablement la millor temporada de la seva història i en moments en què guanyar els partits per golejada s´ha convertit en qüestió de rutina, sense importar els jugadors que formin l'onze inicial. Els bavaresos ja han batut el rècord de punts a la Bundesliga, a manca de quatre jornades per al final, i el fet d'haver-se assegurat el títol alemany anticipadament no sembla haver fet disminuir la concentració de l'equip que està sent immisericordiós amb els seus rivals. A la Bundesliga, només ha perdut un partit i a la Lliga de Campions ha patit dues derrotes, una contra el Bate Borisov en la fase de grups i una altra als vuitens contra l'Arsenal.

Tot i l'estat de gràcia en què es troba el Bayern i de l'ànim que regna en el conjunt bavarès, el Barça també arriba a l'anada de les semifinals en un bon moment, amb pas ferm a la Lliga, i amb els seus millors jugadors amb les cames més lleugeres, després de les rotacions dels últims partits. Un d'ells és l'astre argentí, Leo Messi, que ha pogut descansar gairebé dues setmanes. L'argentí, lesionat fa unes setmanes, va ser requerit per a la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions al Camp Nou contra el PSG. La seva participació va ser crucial, ja que va entrar al camp poc abans que el Barça aconseguís el gol que li va donar l´accésa la ronda següent. Al marge d'aquests minuts disputats per Messi contra el PSG, el jugador no ha estat convocat per als partits de Lliga. D'aquesta forma, l'argentí arribarà fresc per a un duel a Munic en el qual se li requerirà el millor de si mateix. Ahir al vespre Messi va participar amb normalitat al darrer entrenament a la gespa de l´Allianz Arena abans del partit d´avui.

Amb Messi al camp, els dos companys de l'ofensiva molt probablement seran Pedro i Alexis, encara que Tello està en un gran estat de forma i Villa també es troba en clara ascensió. On menys dubtes tindrà el Barça, si aposta pel clàssic 4-3-3, serà a la medul·lar, on un trio indiscutible (Xavi-Busquets-Iniesta) tornarà a marcar el ritme del partit. Fàbregas, golejador en aquest últim tram de la lliga, no sembla que tingui un lloc a l'onze per a la formació clàssica del 4-3-3 amb Messi. En defensa, el Barça té moltes baixes. Així, a causa de les lesions de Puyol i Mascherano i la sanció d'Adriano, el jove del planter Bartra es presenta com la millor opció per acompanyar Piqué a l'eix, amb Alves i Alba a les bandes.

Per part del Bayern, s'espera que Schweinsteiger sigui al camp. Es considera que bona part de les possibilitats del Bayern depenen del que faci ell al camp, tant en la part defensiva, associat amb Javi Martínez, com en la creació de joc.

Els qui sí que faltaran són Kroos, lesionat, i Mandzukic, per sanció. L'absència de Kroos normalment ha estat suplerta desplaçant Müller de la banda dreta al centre i donant pas a l'equip titular l'holandès Robben, que està en molt bona forma i ha brillat últimament amb gols i amb assistències.

Una altra variant que ha estat assajant Heynckes, amb èxit, és posar el peruà Pizarro a la mitja punta, cosa que desplaçaria Müller a la banqueta. Pizarro també és una opció per substituir Mandzukic com a ariet encara que per a aquesta posició les millors cartes sembla tenir-les Mario Gómez.