El Nou Estadi de Palamós, amb les graderies plenes i un gran ambient de futbol, va acollir ahir les tres últimes finals d'una edició més del MIC, el torneig internacional que omple de futbolistes i aficionats els camps de la Costa Brava. La jornada matinal d'ahir va ser un èxit per l'acadèmia de Qatar Aspire Football Dreams. El combinat de jugadors africans va imposar-se al F.C. Barcelona infantil i a l'Espanyol cadet. D'aquesta manera, l'Aspire revalida els dos títols aconseguits l'any passat. En la final juvenil, els blanc-i-blaus sí van poder aixecar el títol de campions després de guanyar 2-0 al Vila-real.

El matí va començar d'allò més bé pel gironí Arseni Comas. L'entrenador del cadet de l'Aspire Football Dreams va veure com els seus jugadors van patir de valent per superar el Girona però poques hores més tard eren els mateixos futbolistes qui superaven l'Espanyol. Als deu minuts de la primera part Alasana va impactar un fort xut des de fóra l'àrea que va acabar al fons de la porteria defensada pel blanenc Pol Agustí. L'Espanyol no es va ensorrar. Dos minuts més tard es va trobar amb una diana de Campu procedent d'un servei de falta servit des del lateral dret de l'àrea i que ningú va tocar. Abans de la mitja part el capità africà Jean-Jules va fer el segon en una rematada dins l'àrea. Aquest gol va ser el definitiu i, mentre el porter blanc-i-blau Pol Agustí marxava amb el cap cot cap al vestuari, Arseni Comas va acabar el partit mantejat pels seus jugadors, que coneix des de fa només dues setmanes. "Són molt agraïts, simples i generosos. Tot i que els escridassi o sigui exigent amb ells en la seva formació, saben que és per ells". L'Aspire Football Dreams va revalidar el títol de l'any passat i, segons Comas, s'ha aconseguit l'objectiu: "les expectatives eren quedar campions però el més important per aquests nens era competir. Hem patit molt, sobretot contra el Girona". La final infantil també va tenir com a equip victoriós l'Aspire Football Dreams, que es va imposar gràcies a un solitari gol de Muritala culminant una acció dins l'àrea als tres minuts de la segona part. El Barça va buscar l'empat però els africans van saber aguantar el resultat i endur-se per tercer any consecutiu el trofeu de campions infantils.

La victòria de Miramon

En la darrera final, l'Espanyol -que havia superat el Figueres a semifinals- va superar un Vila-real liderat pel millor jugador del torneig, Manu Viana. El partit va començar de cara pel juvenil blanc-i-blau quan Dudu va rematar de cap un córner. Només s'havien disputat dos minuts de joc. El Vila-real no va reaccionar i a falta de tres minuts per acabar De Castro va fer el segon amb un xut creuat. L'Espanyol aconseguia el segon títol juvenil (el primer va ser el 2007) i un dels que més contents estava era el palamosí Ramon Miramon. El jugador blanc-i-blau va ser operat dimarts del genoll i estarà un mes i mig de baixa. "M'han fet sentir com un més. M'han obligat a anar a l'hotel amb ells i estar a cada partit. Hem recuperat el que ens mereixíem", comentava Miramon des de la gespa del Nou Estadi mentre els seus companys ja anaven cap al vestuari per celebrar la victòria sota la dutxa.