D'aquí només quatre dies, les motos del Mundial de Moto GP començaran a brogir al circuit de Losail, al Qatar. Entre elles, la KTM de Maverick Viñales. Per al dijous 4 d'abril a les cinc de la tarda (hora catalana) està programada la primera sessió d'entrenaments previs al Gran Premi del Qatar, on el rosinc podrà posar a prova la seva mà dreta que ara fa poc més d'una setmana es va lesionar. El rosinc va patir una caiguda al revolt Crivillé durant els tests que es van celebrar a Jerez; el seu braç dret va quedar atrapat sota la seva moto i va perdre una falange del dit anul·lar de la mà. El dijous 21 era operat pel doctor Mir a l'Hospital Universitari Quirón Dexeus i durant els següents dies se li van practicar dos empelts de pell però no van aconseguir que el pilot del Team Calvo conservés l'ungla i la punta del dit.

Deu dies després de la seva operació, el gironí encara continua amb la seva recuperació. Viñales en cap moment va perdre la mobilitat de la mà, però es troba a les mans d'un equip de fisioterapeutes que l'ajuden a mantenir la forma fins que pugui fer exercici. I és que, per recomanació dels metges, el pilot ha d'evitar suar per no empitjorar la situació de la seva lesió.

Els pilots del campionat es desplaçaran demà dilluns cap a Qatar, per fer els preparatius per a la primera carrera del curs i, entre d'altres compromissos, fer-se la fotografia oficial amb tots els integrants de la graella. Si no s'acaba endarrerint aquest acte, hi faltarà l'altempordanès, ja que no té previst recórrer els més de 6.000 quilòmetres que separen Roses de Losail fins al dimecres, just el dia anterior a pujar a la seva KTM preparada per l'equip Laglisse.

Si no hi ha cap imprevist d'última hora, el gironí no faltarà a la seva primera cita amb l'asfalt de Qatar, però és evident que durant tot el primer cap de setmana de competició no podrà rendir al seu màxim. No només pel dolor i la falta de tacte que tindrà sobre el gas i la maneta del fre davanter, sinó perquè la seva forma física ha decaigut i també s'ha perdut bona part dels entrenaments de pretemporada, de manera que no ha tingut el temps necessari per acabar-se d'adaptar a la seva motocicleta i ajustar-la correctament per a la cursa.

En el primer cap de setmana de carreres d'aquest 2013, Viñales també tindrà un maldecap afegit, ja que entre els entrenaments i la cursa, haurà de fer-se retirar els punts de sutura que encara té a la mà i cuidar-se la ferida perquè sani correctament.