Un gol de Borja Oubiña a falta de tres minuts per al final ha permès al Celta rescatar un punt contra un Barcelona que, com s'esperava, ha reservat molts dels seus titulars per al partit europeu contra el París Saint Germain.

La temporada blaugrana no passava pel xoc de Balaídos. Llevat de catàstrofe majúscula, la Lliga la té assegurada. El seu curs es valorarà per la seva actuació a la Lliga de Campions. El cos tècnic que lidera Tito Vilanova ho sap, per això dels habituals només han jugat Messi, Piqué, Dani Alves i Cesc Fàbregas. I gairebé tots han jugat amb el fre de mà posat.

Ha jugat a mig gas el Barça, però no ho ha aprofitat un Celta massa conservador. L'equip de Vigo ha desaprofitat una immillorable oportunitat per guanyar els catalans. Ha estat atrevit en la primera mitja hora, on ha arribat a trepitjar diverses vegades amb perill l'àrea visitant, però a partir d'aquí s'ha limitat a defensar.

Una tàctica que no li ha sortit malament en el primer acte als d'Abel Resino, perquè, just després que Pinto es lluís davant Borja Oubiña i que Tello desaprofités una gran assistència de Messi, Natxo Insa ha avançat els locals.

Però l'alegria amb prou feines ha durat cinc minuts als celestes, el temps que l'argentí Leo Messi ha trigat a aparèixer de nou per assistir Tello, que aquesta vegada no ha fallat contra Javi Varas.

En l'arrencada del segon acte el Celta ha tingut una nova oportunitat per avançar-se però el coreà Park ha tornat a errar en la rematada, demostrant que la baixa de Iago Aspas l'acusaran els gallecs notablement.

A partir d'aquí, el domini blaugrana va ser aclaparador. El Celta va renunciar completament a l'atac i es va deixar en mans d'un Barcelona que, sense pressionar massa, es va encomanar a Messi per solucionar el tràmit de Balaídos.

I l'internacional argentí no ha faltat a la seva cita amb el gol. En el minut 65, després d'una gran internada de Tello, ha superat Javi Varas, el porter que la temporada passada l'havia amargat al Camp Nou defensant la porteria del Sevilla. Va ser un gol de rècord, perquè Messi va completar aquesta tarda una volta marcant.

El Celta s'ha llançat llavors cap a l'empat i ha obtingut el seu premi a falta de tres minuts, amb un gol de cap de Borja Oubiña, que va aprofitar un enorme desajust defensiu dels blaugranes.