En la temporada del retorn a la categoria el Vilamalla s’està convertint, a la segona volta del grup 1 de Segona Catalana, en l’equip revelació del campionat. Els nois dirigits per Carlos Santiago han guanyat sis dels set partits en aquest segon tram del campionat i tenen els millors registres en els set partits disputats. Els vilamallencs només han cedit una derrota, al camp del Quart (2-0), i superen els números inclús de Banyoles i Girona B, els dos primers classificats que van meravellar a la primera volta i que es perfilen com els equips que pujaran a Primera Catalana.

El Vilamalla, setè, té la plaça de promoció a 14 punts, una distància insalvable a 10 jornades per acabar. La victòria més sonada dels vilamallencs en aquesta segona volta va ser precisament la del camp del Banyoles (0-2), equip que no coneixia la derrota -només havia cedit un empat- en les 18 jornades anteriors.

“Al principi de lliga estàvem en un inici d’adaptació. Ara, els jugadors estan molt assentants a la categoria, en defensa estem sòlids i no és casualitat la segona volta que estem fent. El nostre valor és el treball i saber competir. Objectiu? És un tòpic, però volem arribar com més aviat possible als 50 punts per assegurar la permanència”, explica Santiago, tècnic dels vilamallencs, en l'edició impresa del Setmanari l'Empordà.

Apostant pel planter

El Vilamalla va ascendir, el juny passat, a Segona Catalana com a sotscampió de Tercera un any després de baixar. Amb l’ascens, la meitat de l’equip va plegar -alguns, com Víctor Garcia i Pere Gironès es van retirar i d’altres com Jordi Linares es van passar al futbol sala- i els vilamallencs van confiar en la joventut. El reforç de quatre jugadors del juvenil (Juanca, Martí, Alarcón i Narcís) va ser una mostra de l’aposta clara pel planter. A més, durant aquest 2013 ja han debutat cinc jugadors de l’equip dirigit per David Arias, segon classificat a Segona.

El rejoveniment de la plantilla va comptar amb reforços com Adri Ceballos, pitxitxi de l’equip amb 9 gols i ex del Figueres B, l’exdefensa del primer equip unionista David Luque, Lluís Malagelada (la Jonquera) o el retorn de Pep Roca (Banyoles). A aquest mercat d’hivern s’hi ha afegit l’extrem Rubén Santiago, que ha tornat a l’equip dos anys després d’aparcar el futbol per una lesió dels lligaments encreuats del genoll. Santi ha aportat aire fresc en atac -tres gols- i s’ha adaptat ràpidament a un grup on van renovar el porter Rubén Roca, peça bàsica sota els pals i el jugador més veterà de l’equip amb 27 anys, el capità Simón o els directors del ­centre del camp, Gaby i Toti Pujolar.