El Figueres té una mica més lluny disputar la promoció d'ascens a Segona Divisió B. Fins aquest dimarts al migdia, la quarta posició era a 4 punts però a la tarda el Comitè de Competició i Disciplina va donar la raó a la Pobla de Mafumet per l'alineació indeguda de Jordi Cruz en el partit de fa dues jornades a terres tarragonines que va acabar amb empat (1-1) i la distància es va ampliar a 5 punts. El Comitè va desestimar el recurs del Figueres i va resoldre donar per vencedor del partit la Pobla de Mafumet per 3-0 i imposar al conjunt altempordanès una multa econòmica de 1.001 euros.

L'entrenador Arnau Sala va recuperar el director esportiu, Jordi Cruz, amb fitxa del filial, per al primer equip per al derbi contra l'Olot i el partit a La Pobla. Ni Arnau ni la directiva coneixien la normativa que diu que en categoria nacional -la Tercera Divisió ho és- els majors de 30 anys no poden pujar al primer equip. Alternar els dos equips malgrat l'edat, sí que és possible fins a Primera Catalana, categoria que depèn de la Federació Catalana i la Unió, novell a Tercera, no se'n va assabentar. Els fets eren clars i des de Vilatenim tothom s'esperava la sanció. "Hem pagat la novatada. No ens pensàvem que els reglaments es contradissin", explicava ahir el president, José Antonio Revilla, que assegurava també que "si Catalunya fos independent no ens hauria passat això".

La Pobla de Mafumet va reclamar a la Federació per l'alineació indeguda de Cruz en el termini de 14 hores a partir del segon dia hàbil després del partit contra la Unió. També ho va fer, però tard, l'Olot. El conjunt garrotxí va perdre el derbi contra la Unió precisament per culpa d'un gol de Cruz (2-1) a Vilatenim el cap de semana del 10 de març. La reclamació de l'Olot però, va ser presentada el dia 22 i per tant fora de temps. Ahir el Comitè també va notificar a l'Olot que declinava la seva reclamació. Revilla no entén "per què" el club de la Garrotxa va presentar recurs si ja era fora de temps. "No vull cap polèmica però no deixa de ser estrany", diu.

Un partit a Pol Compte

D'altra banda, ahir es van conèixer les sancions per aquesta jornada. El Figueres no podrà disposar de Pol Compte en el desplaçament de demà al camp de la Rapitenca (21.00).