El Figueres és conscient que perdrà el punt aconseguit al camp de la Pobla de Mafumet (1-1) després que els tarragonins impugnessin el duel, disputat el dia 17 de març, per una suposada alineació indeguda de Jordi Cruz. Segons marca el reglament de la Federació Espanyola, en una norma que pot crear confusió, un jugador major de 23 anys amb fitxa del filial no podria pujar al primer equip. Cruz havia debutat la setmana anterior contra l´Olot i, amb la Pobla, va jugar el seu segon partit. Els tarragonins -malgrat no poder pujar a Segona B perquè hi juga el Nàstic, el seu primer equip- no s´ho van pensar dues vegades i van decidir reclamar els punts.

En aquest aspecte, el club es fixava amb les normes de la Federació Catalana, quan sent equip de Tercera les lleis ja es regeixen des de l´Espanyola. El Figueres reconeix que li havia passat per alt aquest fet i dóna pràcticament per perdut el punt, tot i que el dissabte passat va fer al·legacions a Jutge Únic de Competició i Disciplina Esportiva.

Després d'aquest afer, la Unió ha decidit que, a partir d´ara, tots els temes federatius seran gestionats per assessors externs a l´entitat, que controlaran al detall les convocatòries tant de l´equip unionista com del rival. "Estem intentant semiprofessionalitzar les àrees i és trist que hagi passat a un club com el nostre. És una novatada, però un error que pot passar a qualsevol. Ara, tots els temes federatius ho gestionaran assessors externs", explicava Jose Antonio Revilla, president de l'entitat, en declaracions a l'edició impresa d'aquest dimarts del Setmanari de l'Alt Empordà.

Sembla ser que el membre de la junta directiva del Figueres encarregat d´administrar aquest aspecte era el secretari, Carles Mallart, que hauria posat el seu càrrec a disposició del club. La resta de directius, però, el van recolzar i no li van acceptar la dimissió.