Francesc Moñino és, juntament amb Kike Aguilera, Àlex Casadevall i Vicenç Turró, el jugador de l’Esplais que més temporades (8) porta al primer equip. El capità dels castellonins, de 26 anys, és un home de futbol i influït per la figura del seu pare, Lluís Moñino. Fins fa poc, el migcampista de l’Esplais també era el coordinador de la Fundació Esportiva Figueres.

Cinquens i a 19 punts de l’ascens a Segona Catalana. Quin és el motiu pel qual us heu despenjat tant aviat?

A principi de temporada es va mantenir el bloc amb algun retoc que no ha acabat d’anar bé. L’Àngel (Roig) i l’Albert (Albert) van intentar donar més arguments al joc de l’equip per aspirar a alguna cosa més, la gent s’ha confós, els resultats no han acompanyat i ha anat més malament que mai. A part, hi ha un dèficit estructural d’implicació per part de la plantilla.

L’ascens es torna a resistir...

Mai ha estat un objectiu del club, però sí que és cert que després de sis anys a les portes ja és una qüestió personal d’alguns de nosaltres.

L’Esplais podria afrontar la Segona Catalana?

Significa un grau més de compromís de tots els integrants de l’equip i del club, i ara mateix penso que no és viable, però sí algun any s’aconsegueix s’haurà d’analitzar detalladament.

Són l’Escala i Torroella els justos dos primers de la lliga?

Sí, sense cap mena de dubte.

Com valora el bloc conjuntat que tenen des de fa anys?

M’hi he trobat molt a gust tots aquests anys i penso que ens ho hem passat molt bé amb gent que ens coneixíem de ben joves. El que sí és cert és que tants anys a les portes de l’ascens desgasta, i havia d’arribar un any que o bé pugéssim o bé que ens despengéssim; i ha arribat el segon. No sé si tenim corda per més anys, el que sí està clar és que aquesta temporada ha de servir com un punt d’inflexió.

El juvenil és el líder del seu grup; el relleu està assegurat...

Hi ha un grup molt maco de nois del poble i estaria bé que aquest any pugessin; seria un bon test per tots ells abans de fer el salt.

Parli’ns de la figura de Palli, el màxim golejador de l’equip.

És un bon jugador i un millor company. Caldria molts més jugadors amb el cap, la implicació i compromís d’en Palli dins l’equip.