Mala sort per al pilot del Team Calvo Maverick Viñales el tercer dia d'entrenaments IRTA al circuit de Jerez. El pilot rosinc havia començat, aquest dimecres, molt bé el dia liderant la taula de temps. En els últims minuts de la primera sessió va batre el seu millor temps de l'any passat dues dècimes, però el pilot del Team Calvo va voler estrènyer una mica més amb la seva KTM i va patir una caiguda en la corba Crivillé, la més ràpida del traçat andalús . El que en principi havia de ser una caiguda sense conseqüències, es va complicar en quedar la seva mà dreta atrapada sota la moto i Maverick patir una ferida amb pèrdua de l'ungla i teixit en el dit anul·lar.

Després de comprovar l'abast de la lesió i netejar bé la ferida a la clínica del circuit, Viñales va agafar un avió cap a Barcelona, on va ser examinat per l'equip del Dr Xavier Mir a l'Institut Universitari USP Dexeus, i aquest dijous passarà pel quiròfan.

No obstant això, Maverick estarà a punt pel Gran Premi de Qatar, els entrenaments lliures comencen el pròxim 4 d'abril al circuit de Losail i la cursa el dia 7.

"D'una banda estic content perquè hem fet un gran ritme i hem treballat molt i bé. Cada dia em sento més còmode sobre la moto i la connexió amb l'equip és molt bona. Però per banda ha estat una llàstima la caiguda. Ara toca estar tranquil i recuperar el millor possible per tornar a donar gas a Qatar ", explicava Maverick després de l'incident.