Les jugadores de l'Spar Uni Girona van canviar la setmana passada les sessions tàctiques i físiques d'Anna Caula per posar-se sota la batuta de tot un director de cinema guardonat amb la Concha d'Or del Festival de Sant Sebastià. El realitzador gironí Isaki Lacuesta, que havia conegut temps enrere Noemí Jordana i Jael Freixanet dinant a La Penyora, va proposar a les jugadores que es convertissin en actrius per protagonitzar el seu curtmetratge Tres tristes triples. Després que el club hi donés l'OK, el rodatge es va dur a terme la setmana passada, en dues sessions a Fontajau, el dilluns i el dimecres.

Jordana i Freixanet tenen una bona relació amb els responsables del restaurant La Penyora, impulsors també del festival Pepe Sales. Allà va ser on van conèixer Isaki Lacuesta, que va acabar pensant en elles per desenvolupar un curtmetratge encarregat pel col·lectiu barceloní Venga Monjas, que des del 2006 es dedica a penjar petits films en clau d'humor a la xarxa. Aquest grup està format per Esteban Navarro i Xavier Daura, de Barcelona. El projecte en què han participat les jugadores de l'Uni forma part d'una iniciativa per la qual diversos directors espanyols de prestigi (Borja Cobeaga, José Luis Caldera, David Pantaleón i el mateix Lacuesta, entre d'altres), roden curtmetratges amb els Venga Monjas com a protagonistes.

L'argument de Tres tristes triples es manté en secret, però sí que n'ha trascendit que conté molt d'humor i ironia, i que gira al voltant de les propostes que surten dins l'equip a l'hora de buscar diners per fer reivindicacions socials. El rodatge es va fer als vestidors de l'Uni i a la pista central de Fontajau "i totes ens ho vam passar molt bé", confessava ahir Jordana. També va aplaudir la iniciativa l'entrenadora Anna Caula, que va permetre que les seves jugadores visquessin "una jornada diferent" amb la participació en un rodatge cinematogràfic.

Les jugadores de l'Uni ja frisen per veure com ha quedat la seva primera aventura cinematogràfica. "L'Isaki ens ha dit que ha quedat molt divertida", diu Jordana.