La selecció espanyola busca aquesta nit a Saint Denis un triomf que la tregui de l'embolic en què sha posat per culpa del seu irregular rendiment en la fase de classificació per al Mundial 2014. Després de dos empats consecutius de local -França i Finlàndia-, arriba a París obligat a derrotar el líder del grup per prendre-li el lloc i esquivar una repesca deshonrosa per al vigent campió del món. Dues errades puntuals de relaxació tenen Espanya contra les cordes. Mai un campió del món s'ha quedat sense l'oportunitat de defensar corona i la repesca apareix com un mal menor de rerefons. Espanya no vol tacar la seva imatge i amb aurèola de final afronta una visita a França on vol demostrar qui és el dominador del món en els cinc últims anys.

Dues Eurocopes consecutives i un Mundial són la seva carta de presentació. Sense el capità Iker Casillas sota els pals ni Jordi Alba en el lateral esquerre, tots dos lesionats. Sense David Silva sancionat. Però amb substituts de garantia i el retorn a l'equip de dos jugadors que implanten un estil. Xavi Hernández i Xabi Alonso recuperen el comandament. Ho va admetre Del Bosque, que tot i advertir que "Xavi és el seu millor metge i no forçarem ningú", també va deixar clar que el barcelonista "si està bé, jugarà".

Del Bosque pensa en l'opció de Nacho Monreal com a lateral esquerre i la velocitat de Pedro com a solució ofensiva. Sembla inamovible la seva aposta pel sistema que el va conduir a l'èxit, jugant amb fals nou, i Cesc Fábregas lluita amb David Villa per un lloc. Té més avantatge el primer després de convertir-se en indiscutible. En total, quatre canvis a l'equip titular per visitar en un estadi en el qual es va exhibir l'última vegada que hi va jugar: Un 0-2 que va confirmar l'exhibició màxima d'un estil al qual ara s'agafa com a ferm argument davant la crítica.

Al duel per liderar el grup i fer un pas gairebé definitiu al Mundial 2014, hi arriba França amb la moral recobrada i amb la confiança de ser el primer després d'haver aconseguit un ple de victòries i un valuós empat a Madrid l'octubre passat. Els de Didier Deschamps tenen totes les cartes a la mà, però són conscients que davant hi ha "el millor equip del món", per la qual cosa tota temptació de caure en l'excés de confiança ha estat tallada d'arrel.

Amb freqüència, el tècnic i els jugadors han posat com a exemple l'eliminatòria de vuitens de final de la Lliga de Campions entre Barcelona i Milà. Els italians afrontaven amb avantatge el partit de tornada, però el Barça, que aporta la major part dels internacionals a Espanya i l'estil de joc, va donar la volta a la situació al Camp Nou.

"No caurem en l'excés d'eufòria", afirma Deschamps. Un enfocament que, necessàriament, passa per contrarestar el joc ofensiu d'Espanya, segons el seleccionador, sabedor que serà molt difícil disputar-los la possessió de la pilota a una selecció espanyola que ha fet d'això el seu fet diferencial. Deschamps tornarà a confiar en el seu equip de gala. Això inclou Karim Benzema, malgrat que l'atacant acumula ja 929 minuts sense marcar i és molt criticat.