El Borrassà ha canviat l’entrenador a deu jornades per acabar la lliga, avançava l'edició impresa del Setmanari de l'Alt Empordà. Una decisió sorprenent, tenint en compte que els blaugranes estan disputant una de les millors temporades de la seva història -són quarts, quan habitualment lluitaven per no baixar. Edu Ortega va ser rellevat del càrrec el dimarts anterior per, com és de suposar, motius extraesportius. El seu substitut serà el figuerenc Miquel Rivas, que fins fa un mes dirigia el Navata. El diumenge passat a Llançà, Carles Rico -ajudant d’Ortega que havia plegat feia un mes- es va col·locar al capdavant de l’equip de manera provisional.

El president dels borrassanencs, Pere Serra, considera que “des del club es marquen uns objectius de treball i no s’han seguit les pautes marcades”. Un dels motius pels quals l’entitat blaugrana ha pres aquesta decisió és la falta de minuts d’alguns jugadors de la plantilla:"Esportivament ha anat molt bé, però havíem acordat que es fitxarien 18 jugadors per fer rotacions a la plantilla; se’n van fitxar 21 i no s’ha complert", afegeix Serra.

Per la seva part, Ortega reconeix que se li havia demanat una rotació de tots els jugadors, però només n’hi havia "dos o tres que no participaven tant. Em van demanar que l’equip se salvés i que jugués tothom. Com a entrenador, tu gestiones els minuts. Estic agraït per l’oportunitat que m’han donat".

Similar a Britos, el seu antecessor

Ortega és el tercer entrenador del grup 15 de Tercera Catalana que fa les maletes a mitja temporada, després de Josep Salas (Figueres B) i Carles Roca (Llers). L’extècnic del Figueres juvenil i la Jonquera va arribar al Borrassà al desembre del 2011 substituïnt Carles Britos, que va ser acomiadat per motius similars i amb l’equip situat fora del descens.

Rivas troba equip només un mes després

Pràcticament un mes després de deixar la banqueta del Navata, Miquel Rivas ha trobat equip. El tècnic figuerenc, de 44 anys, té experiència a Tercera Divisió, on va dirigir la Fundació Esportiva Figueres, amb qui no va poder evitar el descens.

A més, també ha entrenat el Llançà, l’Agrupació Esportiva Roses -el va pujar a Preferent el 2008 i el va baixar l’any següent- i el Sant Miquel de Fluvià, amb qui aconseguir un ascens històric a Primera Regional. Per ocupar la banqueta del Borrassà també havien sonat David Arias (Vilamalla juvenil) i David Comamala.