Peralada tornarà a ser, aquesta setmana, un dels vivers dels futbolistes del futur. El municipi peraladenc acollirà, des d’aquest divendres fins diumenge, una nova edició del Vila de Peralada en què Barça i Reial Madrid alevins tornaran a ser els caps de cartells. Peralada arriba a la novena edició d’un torneig organitzat pel club de futbol i que, com el MIC, barreja el futbol d’elit i amateur.

L’amfitrió competirà amb rivals com Granollers i Les Preses per donar la sorpresa i fer-se un lloc entre els totpoderosos Barça, Reial Madrid, Betis, Vila-real i Inter de Mèxic, el primer rival nord-americà que es presenta al torneig -vegeu horaris del torneig a l'arxiu de la dreta. “És molt més que un torneig de futbol, té tradició i ha agafat embranzida”, explica Pere Torrent, alcalde de Peralada. Mentrestant, el nou president del club de futbol, Just Segura, desitja “que faci un bon temps perquè si no ens acompanya serà complicat fer la desena edició l’any que ve”.

En quant als equips participants, el coordinador del Peralada, Felip Cortés, explica que "obrim la participació als equips de les contrades. L’Inter de Mèxic ve arran de les relacions amb el Chivas quan l’estiu van venir a fer una estada. Les Preses ve perquè hi tenim molt bona relació, ens han invitat a altres torneigs i tenim tirada a la Garrotxa; ja havia vingut l’Olot i l’EF Garrotxa anteriorment".

De Deulofeu als fills de Zidane

Al llarg de les vuit edicions anteriors del Torneig Vila de Peralada, s’han vist jugadors que ara comencen a despuntar en el món del futbol. Un dels casos més destacats és el del blaugrana Gerard Deulofeu, que ara té 19 anys i que hi havia participat quan era aleví (11-12 anys). Fills d’exfutbolistes consagrats també han passat per Peralada, com els de Guillermo Amor o Zinedine Zidane. Precisament, en aquesta edició, hi jugarà un fill de l’exfutbolista francès per tercera vegada, Teo Zidane.

Dels 6 als 15 euros

El preu de l'entrada per veure el Vila de Peralada serà de 6 euros si es vol comprar l'abonament per un dia, o de 15 euros si es prefereix veure en acció els tres dies de la competició.