A la segona cursa, Sebastian Vettel (Red Bull) ja va assolir el lideratge del Mundial. Ho va aconseguir després d'imposar-se en el Gran Premi de Malàisia, la que va ser la seva 27a victòria a la Fórmula 1, i una de les més polèmiques, ja que el de Heppenheim va desatendre les ordres del seu equip de no avançar el seu company a Red Bull, Mark Webber, en les voltes finals. En aquest campionat, cada punt és vital, o això devia pensar ahir el triple campió mundial, que va optar per jugar-se-la amb un avançament sobre Webber, que era líder, una maniobra que va efectuar amb els pneumàtics desgastats al límit i que un mínim error podria haver tingut conseqüències nefastes per a l'escuderia austríaca. Vettel no va escoltar el seu director, Christian Horner, que li demanava mantenir la segona posició per assegurar els punts, però el jove prodigi alemany es va jugar un avançament evitable per sumar una nova victòria i col·locar-se com a líder del Mundial, sobrepassant el finlandès Kimi Raikkonen (Lotus), vencedor a Austràlia i setè ahir a Sepang.

Aquesta acció va irritar el seu company d'equip, el veterà Webber, bregat en mil batalles, però que veu temporada rere temporada el favoritisme de la seva escuderia pel pilot alemany. L'australià va finalitzar segon. Malgrat l'enfrontament entre els dos Red Bull, l'escuderia austríaca va tornar a demostrar la seva superioritat al circuit de Sepang, en una carrera on només van trobar l'oposició dels Mercedes de l'anglès Lewis Hamilton i de l'alemany Nico Rosberg, que també van protagonitzar una lluita fratricida per pujar al tercer lloc del calaix. Però a diferència de Vettel, Rosberg va acatar les ordres del seu equip que, malgrat rodar més ràpid que el nou fitxatge de l'escuderia alemanya, no li van permetre avançar al britànic per por de perdre uns valuosos punts per al mundial de constructors.

El gran premi va ser dramàtic per a l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari), doble campió del món i gran coneixedor del circuit malai, on ha aconseguit la victòria en tres ocasions amb tres escuderies diferents: Renault en 2005, McLaren en 2007 i Ferrari l'any passat. El segon i tercer lloc a la graella de sortida (Massa i Alonso, respectivament) i l'optimisme mostrat per l'asturià després de la qualificació podien augurar una nova victòria de l'escuderia italiana, però el resultat final no va poder ser més desfavorable.

En la que havia de ser una cursa gairebé de celebració per a Alonso, la carrera en la qual celebrava el seu gran premi número 200 des de la seva arribada a la Fórmula 1 el 2001, un lleuger toc amb Vettel sortint del primer revolt de la primera volta va malmetre el seu aleró davanter i el va condemnar a un abandonament que ningú s'esperava. Després d'envestir lleugeramnt l'alemany en els primers metres, el pilot d'Oviedo i el seu equip van decidir continuar unes voltes més sense reparar l'aleró anterior per no perdre un temps molt preciós als garatges. Però tan sols una volta després, l'aleró es va desprendre al final de la recta de meta i va provocar la sortida de pista del Ferrari i l'abandonament del pilot espanyol.

Inici sobre asfalt xop

La pluja que havia caigut poc abans del començament de la cursa va deixar l'asfalt moll, de manera que tots els pilots van decidir començar amb pneumàtics intermedis. El sol de seguida va prendre el relleu als núvols i després de tres voltes el pit lane es va convertir en la zona més transitada. El primer a muntar els pneumàtics de sec va ser Vettel, se la va jugar i li acabaria sortint bé. Rere seu, tots els equips van cridar els seus pilots als garatges, convertint el carril en un autèntic embús.

La millor estratègia va ser la de Red Bull, que va dominar les primeres parades i es va fer amb els dos primers llocs de la carrera. Webber va arribar a l'últim tram de carrera per davant de Vettel. Després d'una estona al seu rebuf, l'alemany va decidir passar a l'acció i els dos pilots van mantenir un duel frenètic mentre el seu cap els ordenava que mantinguessin la posició. Després de diversos intents i d'un toc sense conseqüències, Vettel va acabar assolint el primer lloc, que conservaria fins al final.

Al darrere, Rosberg sí que feia cas de les ordres d'equip i permetia que Hamilton completés el podi amb només mig segon d'avantatge sobre el seu monoplaça. El cinquè lloc va ser per a un discret Felipe Massa (Ferrari), que va patir molt a causa de la degradació dels pneumàtics.