El pilot alemany Sebastian Vettel (Red Bull), triple campió del món, ha culminat un cap de setmana d'excepció amb el seu triomf al Gran Premi de Malàisia de Fórmula 1, en una cursa marcada per l'abandonament de l'asturià Fernando Alonso (Ferrari) a la segona volta.

Vettel ha estat el millor després de la 56 voltes al traçat de Sepang, per completar un recorregut de 310,408 quilòmetres i ha guanyat per davant del seu company d'equip, l'australià Mark Webber, que ha estat segon, i l'anglès Lewis Hamilton (Mercedes), que també ha pujat al podi, en acabar tercer.

El pilot de Red Bull, de 25 anys, guanyador a Malàisia el 2011, firma la seva 27a victòria a la Fórmula 1 després d'haver sortit des de la 'pole' i completar el recorregut en una hora, 38 minuts, 56 segons i 861 mil · lèsimes, amb un avantatge de quatre segons i 298 dècimes sobre Webber, que havia arrencat cinquè.

Alonso es queda sense punts

La cursa ha estat marcada pel matiner abandonament de Fernando Alonso (Ferrari), que no ha arribat a completar la segona volta.

En la seva cursa número 200 des que va arribar a la Fórmula 1, de la mà de l'escuderia Minardi el 2001, l'asturià, que sortia des de la segona fila, ha visc com un lleu toc amb Vettel sortint del primer revolt i entrant en el segon ha danyat el seu aleró davanter.

Tot i intentar continuar, l'aleró del guanyador a Sepang el 2005, 2007 i 2012 ha saltat pels aires a la recta de meta, cosa que l'ha forçat a abandonar quan marxava tercer.