El Figueres ha passat per la dutxa mossegant-se el llavi contrariat per haver sumat un punt contra l'Europa que no li ha fet massa gràcia després de veure quin ha estat el guió d'un duel més que digne (1-1). De fet, els unionistes mai han tractat de vostè al segon classificat, que en algunes fases de l'encontre ha anat de bòlit i a qui només un penal molt discutit a la recta final l'ha salvat de creuar la Tordera sense res al sarró.

Al primer temps, uns i altres s'han fet un tip de fer quilòmetres buscant asserenar el seu joc, però han caigut en molts paranys. L'Europa, que ha tingut més contacte amb la pilota, ha tingut poca fluïdesa a camp contrari. I el Figueres ha estat pillo. Ha sabut esperar el seu moment i, en una acció individual, Moñino s'ha cuinat tot solet una pilota a la frontal i, orientada a la cama dreta, l'ha enviat al pal llarg fent pujar l'1-0 (33') tot i la oposició de dos defenses.

Eufòric i confiat, l'equip blanc-i-blau hauria pogut estabornir el rival en el que restava de primer acte, després de dissenyar dues bones arribades a l'àrea de Rafa Leva -primer, Murga ha finalitzat amb un xut a l'antic marcador una cessió enrere de Moñino, que havia recollit una passada d'Alforcea des de l'esquerra (40') i, just després, una centrada de Busquets, també des del costat de la tribuna, l'ha fet bona Pol Compte amb el cap, però el cuir ha marxat un pam a tocar de la fusta (43').

A la represa, els barcelonins han hagut de canviar de discurs. Al Figueres li ha tocat patir per mantenir un botí més que suat. I ho ha sabut fer durant molta estona. Amb tot, l'Europa ha rondat l'àrea d'Ureña sobretot de manera insistent durant un quart d'hora, el temps suficient perquè Ureña es lluís dues vegades, primer recollint un xut llunyà de Javi Lara arran de terra (52') i, després, rebutjant amb el cos una rematada des de molt a prop de Muñoz (54'), que havia rebut una bona passada a la dreta de Valderas (54').

La partida s'ha equilibrat just amb l'entrada al terreny de joc de Pedro del Campo -abans, Guzmán havia intentat una entremaliadura des la banda esquerra que ha acabat amb un xut de canari (64'). Quan més pausat semblava el debat, una centrada des de l'esquerra a la porteria de l'Albera cap a Delmás ha acabat amb l'àrbitre assenyalant el punt de penal -ha interpretat que Busquets havia estirat la samarreta al jugador visitant. Lara no ha fallat des dels onze metres (75'), però ha fet enrabiar un Figueres valent, fornit i inconformista que ha tocat amb la punta dels dits la victòria.

En el compte enrere, un xut de Moñino des de dins de l'àrea ha obligat Leva a estirar-se molt cap al pal esquerre per revitar el gol (83') i, poc després, Teixi, dins l'àrea petita, ha vist com un defensa li pispava la cartera quan es disposava a enviar el cuir a la xarxa després de driblar el porter (87'). La rauxa dels de casa s'ha quedat sense premi per a un equip que ha exhibit una enorme ambició per fer-ho bé durant tot el matx.

UE Figueres: Ureña, Busquets, Alforcea, Murga, Moñino, Teixi, Barrera (Pedro, 65'), Ferran Grau, Cornellà, Pol Compte (Jairo, 79') i Micaló.

CE Europa: Rafa Leva, Torres, Víctor Duran, Cano, Alberto, Valderas (Guzmán, 57'), Romero (Ivan Álvarez, 73'), Lara, Óscar Muñoz, Mañosa (Delmás, 61) i Rovira.

Àrbitre: Israel Gómez Hernández, amb Josep-Oriol Pérez Seto i Miquel Camí Monsonís com a assistents. Ha amonestat Pol Compte, Alforcea, Busquets, Teixi i Jairo, del Figueres, i Valderas i Mañosa, de l'Europa.

Gols: 1-0: Moñino (33'); 1-1: Lara (p.) (75').

Espectadors: Uns 600.