Dani Nieto no està fent la temporada de la seva vida a l'Alcorcón. El mallorquí, que l'any passat tampoc es va aconseguir consolidar com a titular al Girona, només juga a estones amb els madrilenys. Oriol Riera en punta i Juli o Fernando Sales per les bandes són alternatives molt més sòlides per al front d'atac de l'equip de Pepe Bordalás. Com ja li passava a Montilivi, l'extrem mallorquí té reservat un paper de revulsiu a les segones parts. I ahir el va complir perfectament. Ja amb el temps esgotat, Dani Nieto es va regirar bé a la frontal per marcar un empat a 1 molt celebrat a l'estadi de Santo Domingo. Cedir dos punts a casa contra el Numància no és un gran resultat per als madrilenys, però, després de com va anar al partit, el punt és molt bo per a un Alcorcón que ja en suma 55 i continua en posició d´ascens directe a Primera Divisió. Els madrilenys treuen d´aquest privilegiat segon lloc un Girona que, després de la victòria de dissabte contra el Mirandés, havia dormit una nit en un lloc que el transportava directament a la màxima categoria del futbol estatal.

El Girona és ara tercer, però, tot i no acabar la jornada en posició d'ascens directe a Primera el balanç de la jornada és clarament positiu per als de Rubi. Són tercers, a només un punt de l'Alcorcón, i tenen un gran avantatge respecte als equips que el podrien treure del play-off. Només el Ponferradina està a sis punts. La resta, començant per Còrdova i Sabadell, ja es troben a deu o més punts de diferència. En aquesta tesitura, el Girona s'ha posicionat clarament en la lluita per pujar a Primera Divisió, perquè el play-off sembla cada dia més a prop, el Ponferradina no sembla un aspirant prou sòlid, i perquè l'evident davallada de l'Almeria fa que la plaça d'acompanyant de l'Elx en l'ascens directe estigui cada cop més oberta.

L´Almeria va perdre ahir contra l´Sporting (0-1), i això que els asturians van jugar mitja hora amb deu, en la que era la seva tercera derrota consecutiva. Amb l´Elx ja camí de Primera Divisió hi ha cinc equips que es van consolidant com el grup que es repartiran les quatre places de play-off i el premi gros, que és pujar directament a Primera Divisió. Dels cinc, el Girona és un dels equips que passa per un millor moment. En contraposició amb l´Almeria. Els de Rubi han encadenat tres victòries consecutives, després de trencar a Huelva la seva malastrugança a fora, i d´aquí fins a final de temporada tenen prou partits a Montilivi per, com a mínim, lluitar fins al final per pujar a Primera Divisió. Un èxit inèdit en la història del club i amb el qual ningú comptava a principi de curs.

El «play-off», molt consolidat

El Ponferradina de l'empordanès Alan Baró és l'únic dels equips que, estant fora de les actuals sis primeres posicions, encara lluiten per jugar el play-off que està a menys de deu punts del Girona. La victòria de la «Ponfe» de dissabte al camp del cuer, Xerez, els deixa amb 48 punts. A només sis del Girona, mentre que altres teòrics candidats a jugar el play-off com Còrdova (44), Sporting i Sabadell (43) o, per no dir ja, el Recreativo (41) queden molt lluny dels gironins.

Fins fa ben poc, el Còrdova era considerat, especialment per part del seu president, un aspirant a pujar a Primera Divisó. Avui es troba a set punts de la sisena posició, ocupada per un fort Las Palmas, i a deu del Girona. Els andalusos varen encaixar ahir un clar 4-0 al camp del Castella i molt s´hauran d´esforçar en les properes setmanes per no quedar definitivament col·locats en zona de ningú, a mitja taula, tot el que resta de temporada. La seva primera oportunitat serà el proper cap de setmana quan rebi al seu camp un Sabadell que, víctima ahir del potencial ofensiu del Las Palmas (0-4), encara ha quedat més despenjat que ells de la zona de play-off. L´equip de Lluís Carreras suma ara 43 punts.

En les properes jornades, el Girona pot encara consolidar la seva bona situació a la lliga. Diumenge vinent, a les nou del vespre, l'equip de Rubi jugarà a Numància, contra un equip que ja ho té pràcticament fet aquesta temporada però que ahir va estar a menys d'un pas de guanyar a Alcorcón, mentre que el següent partit a casa serà contra el Múrcia. El partit contra els murcians a Montilivi, el diumenge 7 d´abril, serà una altra oportunitat per veure una gran entrada a l´estadi gironí. El partit es jugarà a les cinc de la tarda i, després de les més de 9.000 persones que hi havia dissabte contra el Mirandés, no seria d´estranyar que el club aspirés a fer el ple contra el Múrcia