És cert que el Palamós fa cinc jornades que no guanya (4 punts dels últims quinze en joc) i que ahir no es va aconseguir acabar amb la ratxa negativa de més de tres mesos sense guanyar a domicili, però la lectura més positiva del partit d'ahir a l'Olímpic de Terrassa és que el degà ja es troba fora dels llocs de descens (dissetè).

Novament el Palamós va tornar a oferir la millor cara, aquella que mostra davant d'equips de la part alta com l'Olot, el Cornellà, el Figueres o el Manlleu. Ara el repte i l'assignatura pendent pels de Vílchez es fer bo l'empat d'ahir a l'Olímpic de Terrassa (1-1) i no tornar a ensopegar per enèssima vegada davant rivals directes com poden ser els dos propers duels consecutius que jugaran davant del Balaguer (penúltim) i el Vic (cuer), ambdós immersos en la lluita per la salvació. La derrota del matí del Júpiter davant la Gramenet (2-1) més el meritori empat a un del Palamós a Terrassa permet als homes d'Edu Vílchez avançar l'avantpenúltima posició i afrontar amb optimisme les darreres nou jornades de lliga. La mala notícia d'ahir va ser que els defenses centrals Chicho i Cano van veure la cinquena targeta groga i Vílchez haurà de fer mans i mànigues per reestructurar la rereguarda per divendres a Balaguer. Durant els primers 45 minuts hi va haver poques ocasions. El Palamós no va aprofitar les errades dels migcampistes egarencs i el descencert en atac dels gironins va evitar que el degà s'avancés a l'electrònic. La defensa del Palamós s'estava mostrant molt segura, però això no va servir per evitar que els de Vílchez encaixessin l'1-0 i el 47è gol a la lliga. El local Roca va servir un córner i els defenses del Palamós no van actuar amb contundència, i això ho va aprofitar Marc Vilajosana per obrir la llauna (23'). Però l'alegria dels de Miki Carrillo només va durar sis minuts. Una centrada de Biri va ser rematada amb el cap per Revert que anotava així el seu 14è gol i posava fi a una sequera particular de quatre partits sense marcar.

A la segona part, el Palamós fruit de l'esforç realitzat va patir una mica més davant d'un conjunt que aspira a la quarta plaça que queda vacant. Tot i això el degà també va disposar d'una magnífica ocasió per avançar-se en el marcador quan una falta picada per Ivan Díaz la va rematar el capità Chicho al travesser (56'). Dos minuts més tard, van ser els locals qui van posar a prova Martí Bartrina mitjançant un xut de l'autor del gol dels locals Marc Vilajosana que Bartrina va aturar. Defensivament el Palamós es va esforçar al màxim i amb un treball molt seriós va treure la màxima rendibilitat al gol del seu golejador Javi Revert. Així doncs, el Palamós segueix ampliant la ratxa de partits sense guanyar a domicili, i amb l'empat d'ahir ja en són set. L'últim triomf fora del Nou Estadi data del 2 de desembre de 2012 al camp de La Pobla Mafumet (0-1).