Un punt més. Llàstima de deixar-ne escapar dos quan la victòria ja estava pràcticament a la butxaca. I és que el Figueres va tenir ahir la victòria a tocar, però un penal molt rigorós a favor de l'Europa a falta de només quinze minuts per acabar (75') va fer que els d'Arnau Sala s'haguessin de conformar amb l'empat final (1-1). No obstant això, la jornada no va ser del tot nefasta, i és el Figueres seguirà una setmana més cinquè a la classificació a quatre punts de la quarta i última posició que dóna dret a jugar el play-off d'ascens a Segona Divisió B que actualment ocupa el Manlleu, que ahir en el derbi osonenc contra el Vic no va passar de l'empat (1-1).

Ahir, els unionistes mai van tractar de vostè el segon classificat, que en algunes fases de l'enfrontament va anar de bòlit i a qui només un penal molt discutit a la recta final el va salvar. Al primer temps, uns i altres es van fer un tip de fer quilòmetres buscant asserenar el seu joc, però van caure en molts ?pa?ranys. L'Europa, que va tenir més contacte amb la pilota, va tenir poca fluïdesa a camp contrari. I el Figueres va saber esperar el seu moment i, en una acció individual, Moñino en una acció individual amb la cama dreta va enviar al pal llarg fent pujar l'1-0 (33') tot i l'oposició de dos defenses. La Unió va tenir ocasions suficients com per deixar estabornit el rival en els darrers minuts de la primera part.

A la represa, l'Europa va fer suar més del compte l'equip d'Arnau Sala. Ureña es va haver de lluir en dues ocasions, primer recollint un xut de Javi Lara arran de terra (52') i, després, rebutjant amb el cos una rematada des de molt a prop de Muñoz (54'), que havia rebut una bona passada a la dreta de Valderas (54'). Quan més pausat semblava el partit, una centrada des de l'esquerra a la porteria de l'Albera cap a Delmás va acabar amb l'àrbitre assenyalant el punt de penal (va interpretar que Busquets havia estirat la samarreta al jugador visitant). Lara no va fallar des dels onze metres (75'), però va fer enrabiar un Figueres valent que va tocar amb la punta dels dits la victòria. En el compte enrere, un xut de Moñino des de dins de l'àrea va obligar Leva a estirar-se molt cap al pal esquerre per revitar el gol (83') i, poc després, Teixi, dins l'àrea petita, va veure com un defensa li pispava la cartera quan es disposava a enviar el cuir a la xarxa després de driblar el porter (87'). Tot i tenir-ho a l'abast, la Unió va tenir poca recompensa per la feina ben feta. Proper partit, dijous (21 h) al camp de La Rapitenca.