Un dels quatre millors equips de la Copa Catalunya no pot permetre's el luxe de baixar de Segona B. Ni parlar-ne. Tampoc pot arribar amb l'aigua al coll a les últimes jornades. Faltaria més. Per tant, al Llagostera no li queda altra opció que serrar ben fort les dents, posar-se la granota de treball i encarar els compromissos de Lliga que li vénen com si els hi anés la vida. Flamants semifinalistes de la Copa Catalunya, els blaugrana necessiten tallar de soca-rel la mala ratxa de resultats (1 punt dels últims 9) i començar a remuntar el vol per no complicar-se la vida. Al seu davant tenen 8 dies d'autèntic infart, amb tres finals que han de superar sí o sí per no veure perillar la seva permanència a la categoria de bronze. La primera d'elles es disputa aquesta tarda (16.00 hores) al Municipal, en la visita del València Mestalla, un conjunt que "ha millorat molt" amb el pas de les jornades, segons el valora l'entrenador Lluís Carrillo.

El tècnic reconeix que el filial valencista, un "rival complicat", disposa de "bons jugadors", encara que la gran preocupació dels gironins ha de ser aconseguir la victòria sigui com sigui. "A nosaltres no ens queda més remei que guanyar. Tenim la plaça de promoció de descens a només tres punts i no val a badar", argumenta Carrillo, que recorda que el seu equip té partits "importantíssims" en els propers dies contra l'Oriola i l'Espanyol B, rivals directes en la pugna per la salvació".

El Llagostera, que continua sense poder comptar amb Aimar i tampoc amb Dani Planagumà, lesionats, encadena ja tres jornades consecutives sense veure porteria, per la qual cosa necessita més que mai el suport de l'afició, un dels factors que els pot ajudar a tombar el València Mestalla i encarar la cita contra l'Oriola amb més garanties. Una bona notícia per a Lluís Carrillo és el retorn de Jordi Masó i Enric Pi, baixes l'anterior setmana en estar sancionats.