"M'ha fet molta pena quan ho he llegit aquest matí". El diputat d'Esports de la Diputació de Girona i alcalde de Maçanet, Antoni Guinó, es referia així a la notícia que una gran part de les copes de la millor època del bàsquet gironí -la dels anys de l'ACB amb Valvi, Casademont i Akasvayu- està acumulant pols en un magatzem de Salt, propietat de la botiga de venda de productes de segona mà Tot x Tot, a l'espera que algú els reclami. "Hem de fer el possible perquè tots aquest trofeus siguin recuperats per guardar-los i exhibir-los de la millor manera possible, perquè són un record important per a molta gent que va viure la importància del bàsquet professional a Girona", explicava ahir molt convençut Guinó.

El diputat provincial apostava per "recuperar tots els trofeus" mentre que un altre representant institucional, aquest vinculat directament al bàsquet, com el delegat d'Esports de la Generalitat, Pep Pujols, apuntava una solució més possibilista. "Els trofeus més significats, aquells més importants pel que representen, es podrien exhibir en una vitrines que hi ha al pavelló de Sant Josep", proposava ahir el que va ser el capità del Valvi que va aconseguir l'ascens a l'ACB el 1988. "Quan ho he vist, he pensat que no podia ser. Que s'hauria de fer alguna cosa per recuperar els trofeus i altres records destacats", deia Pujols sobre la noticía que publicava ahir Diari de Girona. El representant en matèria esportiva de la Generalitat a la demarcació citava l'actual club de base que té el pavelló de Sant Josep com a seu, Club Bàsquet Escola Girona, com l'entitat que podria assumir la custodia de les peces històriques del desaparegut CB Girona. Una idea de Pujols, la de portar els trofeus a Sant Josep, que va ser molt ben rebuda per Guinó: "Parlaré amb en Pep per posar-ho en marxa ràpid"

En una línia molt semblant a la d'Antoni Guinó i Pep Pujols es va posicionar la regidora d'Esports de l'Ajuntament de Girona, Isabel Muradàs, apostant per la recuperació del material històric del liquida CB Girona: "És clar que hem de fer tot el possible perquè aquest material històric sigui recuperat i visible a l'abast de tothom".