El pilot de Roses Maverick Viñales (KTM) va viatjar ahir, de manera precipitada, a Barcelona, per ser atès d'una amputació traumàtica de la falange distal del dit anular de la mà dreta després d'una caiguda soferta en els entrenaments oficials dels equips del Mundial de motociclisme al circuit de Jerez. Maverick va ser visitat a Barcelona pel doctor Xavier Mir que operarà avui el pilot per "reconstruir les parts toves i regularització de l'esquelet". Tot i la intervenció, el Roses té tots els números de poder competir el proper 7 d'abril en la primera cursa del mundial de Moto3 a Qatar.

Viñales havia començat molt bé el dia liderant la taula de temps. En els últims minuts de la primera sessió havia passat el seu millor crono de l'any passat en dues dècimes, però el pilot empordanès va voler exprémer una mica més la seva KTM i va patir una caiguda en el revolt Crivillé, el més ràpid del traçat andalús. El que en principi havia de ser una caiguda sense conseqüències es va complicar al quedar la seva mà dreta atrapada sota la moto i Maverick va patir una ferida amb pèrdua de l'ungla i teixit en el dit anular.

"Ara toca estar tranquil i recuperar-me tan bé com es pugui per tornar a donar gas a Qatar", va dir Maverick poc després de la caiguda. "Estic content perquè hem fet un gran ritme i hem treballat molt i bé. Cada dia em sento més còmode sobre la moto i la connexió amb l'equip és molt bona, però la caiguda ha estat una llàstima".

Després de comprovar l'abast de la lesió i netejar bé la ferida a la clínica del circuit, Viñales va agafar un avió cap a Barcelona, on ahir mateix a la tarda va ser examinat per l'equip del doctor Xavier Mir a l'Institut Universitari USP Dexeus, per valorar si cal passar pel quiròfan. Després de veure les imatges i radiografies, el doctor Mir va considerar que calia ser intervingut quirúrgicament. Des d'ahir, Viñales està ingressat per procedir a tractament antibiòtic endovenós amb la finalitat d'evitar una possible infecció. "És un petit contratemps, però en el Calvo Team estem molt contents amb l'evolució durant tota la pretemporada", va explicar el director de l'equip de Viñales, Pablo Nieto, abans d'afegir que "som molt optimistes, perquè després del primer examen al circuit els metges creuen que podrà estar sense problemes a Qatar".