Les negociacions entre el Barça i el representant del gironí Gerard Deulofeu, Ginés Carvajal, per tal de renovar el seu contracte van per bon camí. Després d'haver-se assegurat la continuïtat de bona part de la columna vertebral del primer equip com Xavi, Messi, Iniesta i Puyol, el club blaugrana tenia entre les seves prioritats retenir la gran perla del seu futbol base, que des de fa temps té múltiples propostes sobre la taula, sobretot provinents de la Premier League. Segons assegurava ahir el diari Sport, la firma del nou acord podria arribar després de Setmana Santa, una vegada les dues parts han avançat els contactes.

Deulofeu s'ha reivindicat aquesta temporada a Segona A amb el filial del Barça. Acumula 18 gols i és a només un del màxim realitzador del campionat, el davanter de l'Almeria Charles. L'extrem de Riudarenes ja ha debutat al primer equip, tant en lliga (temporada 2011/12, contra el Mallorca), com en Lliga de Campions i Copa. Deulofeu té 19 anys i ben aviat podria posar-se a les ordres de Tito Vilanova al primer equip blaugrana. De fet, aquesta és la intenció del club, que com a mínim, l'estiu que ve, faci la pretemporada amb els grans.

El jugador gironí té contracte fins el 2014 però la seva clàusula de rescissió és molt baixa (10 milions d'euros) en relació a la seva qualitat i aquest fet preocupa al Barça. Per això li proposen un nou contracte fins 2017, amb una notable millora salarial, que també inclouria un augment important de la clàusula per tal de tenir totalment blindat al davanter. Ara el futbolista està concentrat amb la selecció espanyola sub-21 per preparar dos partits amistosos de cares a l'Europeu.

Torrent i Planchart al Bayern

Si el futur de Deulofeu apunta al Camp Nou, el de dos altres gironins en nòmina al Barça, els tècnics Domènec Torrent i Carles Planchart, pinta força més lluny. Les especulacions sobre la seva marxa al Bayern són cada vegada més fortes i fins i tot ahir es va apuntar en diversos mitjans que podrien haver-se reunit ja amb Pep Guardiola a Barcelona per planificar la propera temporada. Torrent i Planchart són els encarregats de fer els videos dels rivals i d'analitzar-los, i faran la mateixa funció a Alemanya.