L'entrenador del Reial Madrid, el portuguès José Mourinho, va tornar ahir a aparèixer a la primera pàgina informativa per unes polèmiques declaracions extretes d'una entrevista concedida a una televisió del seu país. El preparador va explicar que no està gens penedit per no haver acudit a la gala de la FIFA del passat mes de gener, ja que, segons el seu parer, hi va haver irregularitats en la votació al millor entrenador del món, la qual cosa va acabar perjudicant-lo i afavorint Vicente Del Bosque, el guanyador final.

"Clar que va ser la decisió correcta (no anar a la gala). Quan em van trucar més d'una, dues o tres persones per dir-me que m'havien votat a mi, i el vot apareix per una altra persona, és quan jo decideixo no anar-hi", va manifestar Mourinho en unes declaracions divulgades pel canal públic Radio Televisió Portuguesa (RTP).

El tècnic del Reial Madrid, llavors, va justificar la seva absència a la gala FIFA per estar centrat en preparar un partit de la Copa del Rei que havia d'enfrontar el seu equip amb el Celta de Vigo. En aquella gala, a banda de coronar-se Leo Messi com a millor futbolista del planeta, es va escollir a l'actual seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, com el millor entrenador de l'any 2012.

Aquestes no van ser les úniques reflexions de José Mourinho que ahir van sortir a la llum. En una altra entrevista, en aquesta ocasió concedida a la pàgina web del Reial Madrid, el portuguès no dubtava a assegurar que molts han quedat "frustrats" després que l'equip blanc no hagi caigut eliminat en la Copa del Rei i en la Lliga de Campions, denunciant també que "hi ha gent que es pensa que sap més de la meva feina que no pas jo".

"Molta gent no s'esperava que continuéssim en aquestes dues competicions, per la qual cosa va quedar-se frustrada. Hi ha gent que es pensa que em pot analitzar, entrar al meu cap i entendre tot allò que faig. Però no saben quines són les meves intencions en les declaracions que faig després dels partits", va admetre, recordant quan, després d'eliminar el Manchester, va dir que no s'havia classificat el millor equip.

Sobre la Lliga i les seves opcions al títol, Mourinho va dir que "som candidats a guanyar cada partit que queda fins al final de temporada, però no som candidats a guanyar el títol".