La Molina vol ser clau per als Jocs de Barcelona´22

L'estació gironina està cada cop més consolidada com a escenari de proves d'esquí i snow internacionals

20.03.2013 | 14:43
L´estació de la Cerdanya.
L´estació de la Cerdanya.

L'estació gironina de La Molina aposta per ser una peça clau del projecte olímpic Barcelona'22, després d'erigir-se en un referent europeu en l'organització d'esdeveniments esportius d'hivern, segons va explicar ahir Enric Ticó, president de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC), que gestiona la instal·lació. Ticó va confirmar l'aposta per mantenir La Molina en la primera línia de l'esquí i el surf de neu d'elit.
La Molina acaba de canviar de director, ja que Antoni Sanmartí ha rellevat Joan Anton Font, però Enric Ticó detallava ahir que l'aposta per l'esport d'elit es manté amb la vista posada en els jocs d'hivern Barcelona'22. "Nosaltres treballem com si s'hagués atorgat a Barcelona l'organització dels Jocs Olímpics, perquè és la manera d'aconseguir que es faci realitat".
El cap de setmana passat, La Molina va albergar una prova de la Copa del Món de surf de neu, un d'aquests esdeveniments que sumen quan arriba el moment d'elegir entre les candidatures olímpiques. Enric Ticó considera que la cita va anar "molt bé, i va reiterar que el motiu és que La Molina té "una gran cultura en l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments i és ja una de les referències a Europa". Ticó va assenayalar que la continuïtat està també assegurada en l'altra aposta d'aquesta estació, que és la que advoca per "l'esquí de base, que és la porta d'entrada a aquest esport"."De tota manera, la pràctica esportiva d'elit és molt important, perquè és una referència", va assenyalar el president de FGC, qui va recordar que l'organització d'aquest tipus d'esdeveniments de repercussió mundial requereix "un esforç continuat". nric Ticó va voler donar les gràcies a tots els patrocinadors de les grans carreres, "perquè FGC és un ens públic que no podria deixar de prestar altres serveis per mantenir l'esquí d'elit, però que pot donar-li suport si no li costa diners, com és el cas". La confiança de Ticó en l'elecció de Barcelona com a seu dels Jocs parteix també del prestigi que s'ha guanyat La Molina entre les "institucions olímpiques i paralímpiques, així com entre les federacions internacionals".
A més de treballar a favor del somni olímpic, La Molina ha de tirar endavant el dia a dia i el president de FGC es declarava ahir satisfet després que s'hagi incrementat aquesta temporada en un 4 per cent la venda del forfet de temporada. Ticó destacava l'èxit d'aquest nou forfet, denominat 6.0, que obre les portes als usuaris de La Molina a les instal·lacions de Vall de Núria, Espot, Portainé, Vallter2000 i Tavascán. Enric Ticó va confirmar que La Molina estarà oberta al públic més enllà de les dates de Setmana Santa, que habitualment marquen el final de temporada.

Enllaços recomanats: Premis cinema