Maverick Viñales va firmar ahir el tercer millor temps en la primera jornada d'entrenaments al circuit de Jerez, l'última tanda abans no arrenqui el Mundial el proper 7 d'abril a Losail (Qatar). "Content amb la feina feta avui! estem provant coses, millorant, i seguim coneguent la KTM :) anem pel bon camí! demà més gas!", va escriure al vespre al seu compte de Twitter, un cop finalitzada la sessió.

Toni Elías (Moto2) i Jonas Folger (Moto3) van marcar els millors temps del dia. Elías va aconseguir un millor crono de 1.43.365 i Esteve Rabat, es va classificar segon amb 1.43.424, mentre que en tercera posició hi havia Pol Espargaró, company d'equip de Rabat, amb 1.43.651. Nicolás Terol, per la seva part, va finalitzar en vuitena posició, seguit del francès Johan Zarco i del belga Xavier Simeon, els qui van completar el llistat dels deu millors temps del dia.

En Moto3, Folger va aconseguir la millor marca de la jornada amb un temps de 1.47.149, mentre que Álex Rins va ser segon amb 1.47.401. Molt a prop de Rins, a menys d'una dècima, s'hi va situar Maverick Viñales, amb 1.47.457, temps molt semblant al de Luis Salom (amb 1.47.468), cridat a ser un dels seus grans rivals aquesta temporada en la lluita pel títol de la categoria petita. El cosí de Maverick Viñales, Isaac, per la seva banda, va finalitzar onzè en aquesta tanda inicial d'assajos.

Els entrenaments de Moto2 i Moto3 a Jerez es prolongaran fins dijous que ve. La jornada de divendres serà de descans i a partir de dissabte prendran el testimoni, fins al dilluns 25 de març, els pilots de la categoria de MotoGP. Els pilots, llavors, hauran posat punt i final a la pretemporada i es veuran les cares amb la competició el 7 d'abril a Qatar.