L

a darrera lesió de Carles Puyol, associada a una operació al genoll, i la nova recaiguda del brasiler Adriano Correia, torna a deixar en quadre la defensa del Barcelona. Un problema amb el qual el club català malviu des que va arrencar el campionat.

Situacions com aquestes s'han convertit en tota una constant des de fa mesos, ja que la rereguarda blaugrana ha viscut amb les peces justes a causa de les nombroses baixes dels seus inquilins; lesions que gairebé tots els seus integrants tard o d'hora han hagut de patir.

Encara que el Barcelona compta amb dos jugadors amb molt de futur i potencial, com ho són els joves Martín Montoya i Marc Bartra, l'equip tècnic ha preferit apostar exclusivament per la resta de defenses: Alves, Puyol, Piqué, Adriano i Alves. Eric Abidal, el vuitè en nòmina, segueix sense tenir l'alta esportiva després del trasplantament de fetge al qual va sotmetre's.

En l'arrencada de campionat, el Barça ja va viure una situació semblant, fins i tot més greu, quan el tècnic Tito Vilanova va haver de fer peripècies per treure una defensa competitiva. Precisament, fa just una volta de la Lliga, quan el Barça va visitar el camp del Rayo Vallecano, el tècnic de Bellcaire no va poder comptar amb els lesionats Alves, Puyol i Abidal, ni amb el sancionat Mascherano. D'aquesta manera, la defensa que va saltar a Vallecas la van formar Montoya, Adriano, Alex Song i Alba. Al Barça no li va anar gens malament ja que va atropellar el seu rival amb un clar 0-5 al marcador.

El panorama no és gens millor una volta després, ja que Abidal segueix sense aparèixer, Puyol i Adriano en tenen per a un mes i mig, i, per exemple a la Lliga de Campions, Mascherano està advertit de sanció si veu una targeta groga. Davant d'aquest escenari, i malgrat que el proper cap de setmana no hi haurà Lliga perquè les seleccions nacionals tindran tot el protagonisme, el Barça tornarà a la competició contra el Celta d'aquí a dos caps de setmana sense Puyol ni Adriano i desitjant que cap dels seus internacionals es lesioni durant aquests dies. Montoya i Bartra, a més de Song, haurien de tenir una mica més de protagonisme en el proper partit de Lliga a Balaídos, sobretot perquè serà previ a l'anada dels quarts de final de Champions, partit que el Barça jugarà al camp del PSG.

En la sessió preparatòria d'ahir només van participar tres futbolistes del primer equip: Dos Santos, Abidal i Pinto, encara que el porter va exercitar-se al gimnàs. Aquesta setmana els jugadors que s'han quedat a Barcelona s'entrenaran fins dijous i després tindran quatre dies de festa. En l'entrenament, a més dels tres del primer equip, hi van participar Sergi Gómez, Oier Olazábal, Miguel Bañuz, Sergio Araujo, Ivan Balliu, Javier Espinosa, Joan Román i Kiko Femenía.