Al Llagostera se li han complicat les coses. No pas en excès, ni tampoc per posar-se les mans al cap ni desesperar-se. El que passa, però, és que els resultats no acaben d'arribar i les dues últimes derrotes consecutives no han fet altra cosa que acostar l'equip blaugrana al pou del descens. Si bé encara hi ha un coixí prou confortable amb la zona de perill extrem, la promoció per baixar a Tercera s'ha apropat perillosament fins als tres punts. Té marge l'equip blaugrana per reconduir aquesta situació, però el calendari de Segona B no dóna treva i els de Lluís Carrillo es jugaran part de les seves opcions en les properes jornades. Mestalla, Oriola i Espanyol B, aquests dos últims rivals directes dels gironins, es creuaran al seu camí en només 8 dies. Poc més d'una setmana en la qual el Llagostera pot deixar la permanència vista per a sentència o, per contra, pot complicar-se encara més l'existència i arribar a les últimes setmanes de la competició amb més urgències de les que havia previst en un principi.

Perdre amb l'Huracán (0-1) i amb l'Alcoià (2-0) no ha estat gaire ben rebut al Municipal. Són cops, com d'altres que es reben durant la temporada. Però cops que no arriben en bon moment i que deixen el Llagostera més a prop de la zona perillosa del que a cap equip li agradaria estar. El descens directe és encara 6 punts per sota, però la promoció per baixar s'ha situat a només 3, el que obliga els blaugrana a serrar les dents i a començar a sumar de nou en les properes setmanes. Arriba, per tant, un tram decisiu. I es presenta en format comprimit, ja que en només 8 dies els gironins disputaran tres partits clau que poden determinar el seu futur a la categoria de bronze.

No només tenen transcendència pel fet que el Llagostera necessita sumar, sinó perquè dos dels tres propers rivals dels blaugrana estan també immersos en la lluita per la salvació. El primer enfrontament arriba aquest proper cap de setmana. Serà al Municipal, on l'equip de Carrillo s'ha adjudicat 7 dels últims 12 punts que ha disputat. I contra el València Mestalla, un equip que navega en zona tranquil·la (novè, amb 42 punts), però que arribarà amb ganes d'aconseguir una victòria que li permeti deixar la permanència pràcticament sentenciada.

Superat el partit contra el filial valencianista, arribarà l'hora de la veritat per al Llagostera, que en només 4 dies tindrà dues veritables proves de foc. Sobretot la primera. Serà el dimecres, 27 de març, quan els blaugrana visitaran el camp de l'Oriola, precisament l'equip que ara ocupa la posició que obliga a disputar la promoció de descens a Tercera. Només tres punts separen tots dos conjunts així que, com a màxim, es trobarien només amb 6 punts de diferència (si el Llagostera guanya al Mestalla i l'Oriola no pot aquest cap de setmana amb el Sant Andreu), un coixí considerable però que igualment motivarà als alacantins a deixar-se la pell per intentar batre els gironins.

I pràcticament sense temps per pair tot això, pocs dies més tard hi haurà també una nova cita crucial per al Llagostera. En l'últim cap de setmana del mes de març, els blaugrana rebran al Municipal l'Espanyol B, situat ara mateix només un punt per sobre i, per tant, un dels conjunts que també necessita puntuar per escapar d'aquesta part baixa.

Necessiten els llagosterencs esgarrapar el màxim nombre de punts d'aquestes tres jornades. No només per la proximitat de la promoció i també de la zona de descens directe, sinó també perquè, passat aquest tram, el quadre gironí descansarà una setmana en la qual la resta dels equips sí que jugaran. I després, a donar-ho tot en un tram final de calendari que, depenent de com vagi la cosa, pot ser d'infart. Això sí, els gironins tenen al seu favor que, dels últims 9 partits de Lliga que els queden, la majoria (5) els ha de disputar com a local.